Bijgewerkt: 3 juli 2022

Geen voorschot op sluiting Bolder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
30-03-2007

De gemeenteraad heeft ingestemd met de komst van een multifunctioneel wijkcentrum in Keizer Karelpark. Maar met dat besluit wordt geen voorschot genomen op een eventuele sluiting van wijkcentrum de Bolder in Groenelaan, benadrukten alle fracties.

Bolder Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Bolder in Groenhof


Het besluit over het wijkcentrum is onderdeel van een nota van Uitgangspunten voor de Hortensialaan. Het centrum moet op het terrein verrijzen dat vrijkomt na verhuizing van Panta Rhei naar Pandora. Het nieuwe centrum wordt gecombineerd met een wijksteunpunt voor ouderen, een brede school en mogelijk ook woningen. De brede school gaat onder andere onderdak bieden aan drie basisscholen (Tweede Montessorischool, Parcivalschool en De Wereldbol) en naschoolse opvang.

BBA diende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie in waarin staat dat het nieuwe wijkcentrum zich uitsluitend moet richten op Keizer Karelpark en dat het ongewenst is dat wijkcentra’s worden gecentraliseerd. Dat laatste staat in een plan dat door de stichting Cardanus is opgesteld en dat streeft naar vier of vijf grote wijkcentra in Amstelveen. Als gevolg daarvan zouden onder andere de Bolder, de Laagte en ’t Open Hof moeten sluiten. Vooral het eerste centrum voert al weken actie daartegen en heeft inmiddels meer dan drieduizend handtekeningen verzameld.

Remco Pols Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Remco Pols zei, dat het college niet doof is voor de geluiden uit de samenleving


Maar ondanks dat het besluit voor een nieuw te bouwen centrum in Keizer Karelpark niet gezien mag worden als een voorschot op de toekomst van de Bolder, kreeg de motie alleen steun van de indieners en de Ouderen Combinatie. Door de motie aan te nemen zou juist wél een voorschot worden genomen op de discussie over de wijkcentra, was de redenering. Wethouder Remco Pols zei dat het college ‘niet doof is’ voor de geluiden uit de samenleving en dat daarmee rekening wordt gehouden als een besluit valt over de toekomst van de wijkcentra.

Wel aanvaardde de raad een motie van GroenLinks waarin staat dat er tenminste één energieneutraal gemeentelijk gebouw moet komen. Dat is een gebouw dat evenveel energie produceert als verbruikt. Voor het eind van het jaar komt het college met een notitie hierover waarin staat welke gebouwen hiervoor in aanmerking komen en welke financiële en milieueffecten dat heeft. GroenLinks wil dat het om een gemeentelijk gebouw gaat vanwege de voorbeeldfunctie.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.