Bijgewerkt: 4 maart 2024

Gemeente Amstelveen betaalt snel aan haar leveranciers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-02-2010

De gemeente Amstelveen heeft haar betaalbedrag onder de loep genomen. Een ondernemer, die een product of dienst aan de gemeente levert, ontvangt snel zijn geld. 90% van de facturen wordt binnen 30 tot 40 dagen nadat de leverancier de factuur heeft verstuurd betaald.

Vooral kleine ondernemers zijn hiermee gebaat. Frans Hellendall, wethouder financiën: “De overheid verwacht dat burgers en ondernemers op tijd betalen. Dan mogen ondernemers en burgers van de gemeente verwachten, dat binnen de betaaltermijn het geld wordt overgemaakt. Wij realiseren ons hoe belangrijk dat is voor ondernemers, zeker in deze tijd”.

Uit het betaalbedrag van de gemeente over het tweede halfjaar 2009 blijkt, dat 10% van de facturen al binnen een week werd betaald, 8% binnen twee weken, 16% binnen drie weken, 36% binnen vier weken en 20% binnen 40 dagen. Dit laatste percentage komt tot stand doordat er een verschil is tussen de factuurdatum en de valutadatum bij de bank.

Daarnaast komen er facturen bij de gemeente binnen, die een week eerder zijn gedateerd. Slechts 10% van de ontvangen facturen wordt niet binnen 40 dagen betaald. Dit komt, omdat de factuur niet klopt, door onjuiste levering of prijs of doordat een creditnota nodig is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.