Bijgewerkt: 25 juli 2024

Gemeente Amstelveen en Eigen Haard pakken woonfraude aan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-11-2012

De gemeente Amstelveen en woningcorporatie Eigen Haard hebben het startsein gegeven voor de Actie Schijnwerper. Met deze actie willen ze duidelijk maken, dat woonfraude een illegale activiteit is die serieus moet worden aangepakt. De hulp van de inwoners van Amstelveen speelt hierbij een belangrijke rol.

Met driehoeksborden, posters, brieven en advertenties worden de inwoners opgeroepen het illegaal doorverhuren van sociale huurwoningen en andere vormen van woninggerelateerde fraude te melden.

doorverhuren Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Jan-Willem Groot (CDA) (r) wethouder Wonen en Jan van den Berg Jeths vicevoorzitter Raad van Bestuur woningcorporatie Eigen Haard 'onthullen' het campagnethema: 'Woning doorverhuren? Je loopt tegen de lamp!'


Bij de Actie Schijnwerper werken de Afdelingen Publiekszaken, Werk en Inkomen, Veiligheid, kabinet en handhaving van de gemeente Amstelveen nauw samen met woningstichting Eigen Haard. Onderdeel van de samenwerking is, onder meer het uitwisselen van fraudesignalen. Om dit officieel vast te leggen, hebben alle betrokken partijen het convenant Gegevensuitwisseling gemeente Amstelveen en Woningstichting Eigen Haard ondertekend.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Het aanpakken van woonfraude is een van de pijlers van ons woonbeleid. Het is onacceptabel dat er sociale huurwoningen illegaal worden doorverhuurd, terwijl onze inwoners soms jarenlang op een wachtlijst moeten staan. Met Actie Schijnwerper gaan we samen met Eigen Haard gericht aan de slag om woonfraude op te sporen.”

Inwoners kunnen woninggerelateerde fraude melden via 020-5404911, of gemeente@amstelveen.nl. Meer informatie over de aanpak woonfraude is te vinden op www.amstelveen.nl/schijnwerper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.