Bijgewerkt: 15 juni 2024

Gemeente Amstelveen stimuleert vraag naar groene stroom

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-09-2012

Een aantal gemeenten in Noord-Holland, waaronder Amstelveen organiseert samen met Vereniging Eigen Huis de Collectieve Inkoop Energie Noord-Holland. Bij een collectieve inkoop worden inschrijvingen verzameld van mensen die willen overstappen op groene stroom. Deze inschrijvingen worden vervolgens gebundeld aangeboden op een energieveiling.

Hier kunnen energieleveranciers een bod neerleggen voor gas en groene stroom. Na afloop ontvangt de deelnemer een e-mail met het beste bod, op basis van het ingevulde verbruik. Meedoen is gratis, geheel vrijblijvend en voor iedereen. Inschrijven kan tot en met 8 oktober 2012 via www.Amstelveenbespaart.nl .

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan-Willem Groot, wethouder economische zaken


 Sinds juli 2004 is de energiemarkt in Nederland geprivatiseerd en mag men zelf een energieleverancier uitkiezen voor de levering van gas en elektriciteit. Het doel van de privatisering is het tot stand brengen van meer concurrentie tussen bestaande en nieuwe energieleveranciers waardoor de prijzen zouden dalen.

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt, dat veel mensen huiverig zijn om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Consumenten die actief zijn op de energiemarkt betalen volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) echter een flink lagere prijs dan consumenten die nog nooit eerder zijn overgestapt.

Wethouder Groot (CDA): ”'De gemeente Amstelveen wil de vraag naar groene stroom graag stimuleren, want hoe meer mensen overstappen op groene stroom, hoe meer er wordt geïnvesteerd in duurzame energie. Bij dit initiatief snijdt het mes aan twee kanten: we proberen voor Amstelveen groene stroom toegankelijk te maken tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Tegelijkertijd werken we op deze manier aan een beter milieu en een schonere toekomst voor onze kinderen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.