Bijgewerkt: 7 december 2022

Gemeente helpt kapperszaak schade te verhalen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
09-10-2008

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Eerder dit jaar ging de zaak in vlammen op, toen een stel idioten een scooter in brand hadden gestoken, waardoor de luifel vlam vatte. De daders van de brand bij kapperzaak Trendlounge komen er volgens de ondernemer vanaf met een lichte taakstraf. De ondernemer blijft met een grote schade achter.

De VVD vindt, dat de gemeente ondernemers bij moet staan, die de dupe worden van deze praktijken. Wethouder Jan-Willem Groot van Economische Zaken heeft mij net toegezegd, dat juristen van de gemeente de ondernemers zullen bijstaan om de schade op de daders te verhalen. Een goede beslissing. De overheid moet achter slachtoffers staan en helpen.

Kapperszaak Amstelveen
(Foto: Ronald van Doorn - 2008)

De uitgebrande kapsalon in het Augustinuspark op 6 mei 2008. Bij deze brand liepen de naastgelegen doe-het-zelfzaak en de erboven gelegen woningen rook- en roetschade op


De afgelopen dagen heb ik veel contact gehad met de ondernemers. Volgens hen zijn de daders er af gekomen met een aantal uren dienstverlening. Wij willen, dat daders aansprakelijk worden gesteld voor hun daden. Vaak is dat een hoop juridisch gedoe voor een gewone MKB-ondernemer.

Daarom heb ik contact opgenomen met B en W en gevraagd aan wethouder Jan-Willem Groot, of wij hen met onze juristen niet konden helpen. Binnen een uur was het geregeld en lag er een toezegging. Dit is hoe we onze stad moeten besturen. Zo laten we zien, dat Amstelveen niet kan accepteren, dat idioten die andere het leven zuur maken en in gevaar brengen er afkomen met alleen een paar uur werkstraf. En mocht er geen geld zijn, dan kunnen ze altijd gewoon een krantenwijk gaan lopen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.