Bijgewerkt: 26 februari 2024

Gemeente koopt pand van Ufot

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-09-2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van Ufot, een exclusieve alleenstaanden club over de aankoop van het pand aan Pandora 4. B en W zijn tot aankoop overgegaan om de verkeer- en parkeeroverlast voor de wijk een halt toe te roepen- meldt de gemeente Amstelveen in haar persbericht.

Ufot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Het Ufot gebouwOp de plek van de geplande nieuwbouw van Panta Rhei-school zijn momenteel parkeerplaatsen voor Ufot gelegen. Nieuwe parkeerplaatsen creëren na de nieuwbouw van Panta Rhei betekent dat het resterende gebied één grote parkeervlakte dreigt te worden.

Omdat een alternatieve locatie was voor Ufot niet acceptabel, werd met de eigenaar van het pand toch overeenstemming bereikt en het gebouw is door de gemeente opgekocht.Vier miljoen voor Ufot

De lokale overheid is voornemens uitgaansgelegenheid Ufot aan Pandora te kopen voor een bedrag van vier miljoen euro. Op de plek komen vermoedelijk woningen in het middeldure koopsegement. Indien de gemeenteraad akkoord gaat sluit eigenaar René Mok na 20 jaar de deuren van het geroemde 30-plus alleenstaanden etablissement.

De toenemende parkeerdruk aan Pandora in verband met de nieuwbouw van scholencomplex Panta Rhei ligt ten grondslag aan de Ufot-deal.

Na jaren touwtrekken over parkeerdruk aan Pandora lijkt het erop dat Ufot-eigenaar Rene Mok zijn beruchte uitgaansgelegenheid voor 30-plussers zal verkopen en sluiten.

Meer bezoek dan cultuurstrip

„Ik ga niet op een andere plek verder, want zo'n locatie krijg ik nooit meer," zegt Mok in een reactie op de mogelijke miljoenendeal met de gemeente. Door de verwachte extreme parkeerdruk in verband met de nieuwbouw van de Panta Rhei (school en sporthal) zat de gemeente flink in de maag met Ufot.

„Ze willen aan Pandora een plan op een postzegel plakken," zegt Mok. De komende twee jaar zag Mok geen substantiële vooruitgang voor zijn club en hij zag ook niets in een alternatieve locatie die de gemeente aanbood. „Ik ga alleen voor een echte 'McDonalds-locatie'.

De Emergohal is een tijdje in beeld geweest, maar de gemeente is sport-hot en kiest niet voor uitgaan," zegt Mok. Zodoende lijkt verkoop, sloop en herontwikkeling van de geroemde club de enige overgebleven keus.

Mok: „De vraag was ook hoeveel Ufot de gemeente waard is. Ik heb wel eens gekscherend geroepen dat Ufot meer bezoekers trekt dan de hele culturstrip, met een kleine zestigduizend mensen per jaar."


Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen

Bron: Amstelveens NieuwsbladAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.