Bijgewerkt: 23 maart 2023

Gemeentelijke website zakt op ranglijst

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
23-11-2006

De website van de gemeente Amstelveen is op de ranglijst van Overheid.nl, waarop sites van gemeenten onder andere worden vergeleken op klantvriendelijkheid en toegankelijkheid, ruim dertig plaatsen gekelderd. In mei bekleedde Amstelveen nog plek 44, inmiddels is dat plaats 78.

,,Het is heel jammer, een goede website heeft een hoge prioriteit bij ons. Elk jaar worden de eisen waaraan moet worden voldaan aangescherpt en we waren dit keer net te laat klaar om aan een aantal zaken te voldoen waarmee punten verdiend kunnen worden,” zegt woordvoerster Astrid Melger in een reactie. Als voorbeeld noemt ze een toepassing waarbij burgers kunnen zoeken voor welke producten ze bij welke overheid moeten zijn. ,,Als je zoekt op paspoort en je tikt je postcode in, dan kom je terecht bij de gemeente Amstelveen. We zijn pas na de test op dat systeem aangesloten en liepen daardoor punten mis.”

Uit de ranglijst blijkt dat Amstelveen 51 procent van het maximaal te behalen aantal punten scoort. Het meeste aantal punten wordt binnengehaald op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, 90 procent van de te verdienen score wordt in de wacht gesleept. De meeste winst valt te boeken op het gebied van transparantie, waar 39 procent van de te behalen punten wordt behaald. De gemeente streeft ernaar de website binnen de top 50 te krijgen.

Lees verder: Overzicht gemeentenScore Amstelveen


 


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.