Bijgewerkt: 8 mei 2024

Gemeenteraad Amstelveen danst met rolstoeldansers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-10-2023

Stichting Rolstoeldansen Amstelveen wil graag laten zien wat ze kunnen. Daarom hebben zij de gemeenteraad uitgenodigd om een demonstratie te geven. Aansluitend mochten de raadsleden zelf ervaren hoe het is om een rolstoel te dansen en diverse oefeningen met een handicap uit te proberen.

Rolstoeldansers Corrie van Hugten, Ilona Brugman en Nancy Miguel hielden samen met hun staande danspartners een bevlogen verhaal en lieten verschillende dansstijlen zien. Zij doen regelmatig mee aan internationale wedstrijden. Met een handicap kun je (top)sport nog op hoog niveau beoefenen. Iedereen kan dansen met welke beperking ook. Of je nu in een rolstoel zit, mentale of fysieke beperkingen hebt, er zijn altijd manieren om te kunnen dansen. Het gaat vooral over wat je wel kan en daarvan geniet. Dansen is voor alle leeftijden en voor elk niveau.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Leden van de gemeenteraad Amstelveen met de rolstoeldansers in wijkcentrum Westend

De aanwezigen raadsleden vonden het bijzonder om dit zelf een keer te ervaren. Zij kregen een rolstoeldansles in wijkcentrum Westend. De dansers hadden daarnaast een presentatie voorbereid om de ervaringen in Westwijk te delen. Sporten met een beperking kan een uitdaging zijn. Sommige leden zijn afhankelijk van taxivervoer. De invalide parkeerplekken zijn aan de krappe kant en de oprit om naar het plein van het centrum te komen zijn niet allemaal even rolstoelvriendelijk. Toch zijn de rolstoeldansers blij en dankbaar voor het plezier dat ze samen kunnen maken.  Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zou graag meer mensen willen laten kennismaken met deze sport. Als u interesse heeft kunt u e-mailen naar srn@rolstoeldansen.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.