Bijgewerkt: 29 april 2024

Gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren horen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-03-2024

De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Vijf raadsleden zijn aangewezen als jongerenambassadeur, met als rol om samen met jongeren deze participatie op een voor hen passende manier vorm te gaan geven: Ewa Petiet, Saloua Chaara, Ilika Polderman, Bas Zwart en Michel Becker.

Op 27 maart 2024 organiseren zij een bijzondere bijeenkomst in P60 voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar. Het doel is om direct van de jongeren te horen hoe zij betrokken willen zijn bij de besluitvorming in hun stad en hoe zij een actieve rol kunnen spelen in de ontwikkeling van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De ingang van P60 in Amstelveen

De jongerenambassadeurs: “Jongerenparticipatie staat hoog op onze agenda. De jongeren van vandaag zijn de toekomst van morgen. We willen dat ze niet alleen hun mening geven, maar ook actief bijdragen aan de vorming van onze gemeenschap. Daarom stellen we ruimte en budget beschikbaar. Voor nu zijn we vooral benieuwd naar hoe de jongeren dit zelf willen invullen.”

“We staan open voor allerlei ideeën. Van projecten die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling tot initiatieven die de hele gemeenschap ten goede komen. Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden, waar jongeren kunnen leren, delen en connecties kunnen maken. En hier zijn vast ook vergoedingen voor te bedenken, bijvoorbeeld in een cijfer of in studiepunten”.

Interesse om mee te doen? Bezoek https://www.jongamstelveen.nl/ en schrijf je in. De bijeenkomst is open voor alle jongeren in Amstelveen van 13 tot en met 21 jaar die een bijdrage willen leveren aan hun stad.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.