Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Gemeenteraadsleden op bezoek bij hockeyvereniging HIC

Nieuws -> Sport

Bron: Herbert Raat
09-10-2024

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Sport schrijft erover op zijn weblog



Op verzoek van hockeyvereniging HIC heb ik vorige week samen met de raadsleden een werkbezoek gebracht aan vereniging op sportpark Escapade. De gemeente heeft dit jaar het grondeigendom van de hockeyvelden en de schuldenlast van de hockeyclub overgenomen, (lees HIER). Ze werken hard aan een nieuwe toekomst.

Rondleiding. Het bestuur van de club heeft de raadsleden Driss Aarabi (D66), Pieter Monkelbaan (BBA), Femke Lagerveld (VVD), Fatumo Mahamed Farah (GroenLinks), Michel Becker (AVA), Emiel Sjaardema (50Plus), Norma Elkwwas (PvdA) en mij bijgepraat over hun plannen en ideeën. Hierna kregen we een rondleiding langs de velden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

De raadsleden van de gemeente Amstelveen bij hockeyvereniging HIC

Betere toekomst. Het is goed om te zien hoe enthousiast het bestuur is en hoeveel tijd en energie ze als vrijwilliger steken in een betere toekomst voor de club en haar leden. Door de overname van de gronden valt HIC sinds dit jaar onder dezelfde regeling als andere sportverenigingen die spelen op de gemeentelijke sportparken in Amstelveen.

AmstelveenSport. De gemeente verhuurt het hockeycomplex aan AmstelveenSport die zorgdraagt voor exploitatie, onderhoud en renovatie. De overname zorgt ervoor dat de club zich kan richten op de toekomst en dat de hockeyvelden op sportpark Escapade behouden blijven als sportvoorziening in Amstelveen.

HIC is een hockeyclub uit Amstelveen die in 1946 is opgericht vanuit het Jezuïetencollege in Amsterdam, de rooms-katholieke Hockey vereniging Ignatius College. Heren 1 speelt in seizoen 22/23 overgangsklasse en Dames 1 Promotieklasse.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.