Bijgewerkt: 24 juni 2024

Gemeentesite gaat internationaal

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-07-2007

Vanaf van woensdag 4 juli 2007, is de gemeentesite werd uitgebreid met informatie over 'Amstelveen Internationaal'. Drakenbotenraces, Kersenbloesemfestival, de zustersteden (Villa El Salvador, Berlin Tempelhof-Schöneberg, Óbuda Békásmegyer en Woking), sport-uitwisselingen en expats zijn volgens de gemeente allemaal voorbeelden van de veelzijdigheid van de Amstelveense internationale oriëntatie.

Obuda amfiteatrum  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De ruines van het amphitheatrum (circus voor gladiatorgevechten) van het voormalige Romeinse Aquincum in Óbuda, Hongarije. De diameter van het theater is 86,5 meter. Ongeveer 7.000 toeschouwers konden hier plaatsnemenEind 2006 heeft de gemeente nieuw internationaal beleid vastgesteld. In dit beleidskader geeft de gemeente rekenschap aan het sterke internationale karakter van Amstelveen dat gekenmerkt wordt door vele internationale relaties, een diverse bevolking en de vestiging van veel internationale bedrijven.

Amstelveen Internationaal geeft naast informatie over het nieuwe internationale beleid ook informatie over de verschillende internationale relaties in Amstelveen en de invulling ervan. Niet alleen gemeentelijke initiatieven komen hierbij aan bod, maar ook de particuliere initiatieven. Tot slot is op de website ook meer te lezen over subsidiemogelijkheden voor burgers, bedrijven en organisaties.

Lees verder op: Amstelveen InternationaalAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.