Bijgewerkt: 5 december 2022

Gers en Sef nemen je mee

Nieuws -> P60

Bron: P60
04-01-2012

Gers is hot! Alles wat de Brabantse rapper aanraakt verandert in goud. Zelfs in platina, getuige zijn hitsingle Ik Neem Je Mee. Onlangs bracht hij zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou uit. De wereld moet nog even wachten, maar Nederland is alvast van Gers. Inclusief Amstelveen, waar hij op 20 januari 2012 samen met Sef optreedt op C-What?!, het toonaangevende feest voor hiphopminnend Amstelveen. 

pardoel Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Rapper Gerwin 'Gers' Pardoel (1981)


De sympathieke Nederhopper met de zachte g staat momenteel met maar liefst twee singles in de top 10. Het catchy liefdesliedje Ik Neem Je Mee haalde zelfs de nummer één positie en werd al meer dan 8 miljoen keer bekeken op YouTube. Gerwin ‘Gers’ Pardoel’s grenzeloze hitgevoeligheid is ook te horen op het nummer Nergens Zonder Jou, een samenwerking met een grootheid in de ‘zachte-g-pop’, Guus Meeuwis.

De geboren Nijmegenaar voelt zich nog steeds op en top Brabander, ook al verhuisde hij als tiener van Kaatsheuvel naar Rotterdam. In de havenstad werd hij al snel de protegé van Remon ‘Postman’ Stotijn, die hem alle rap-clichés afleerde en hem de bijnaam ‘Gers’ gaf. Onder begeleiding van zijn Rotterdamse rapmentor vond de jonge Gers zijn eigen, unieke stem.

Het succes van de rapper is dan ook grotendeels te danken aan zijn vermogen om compleet zichzelf te zijn. Hij is niet bang zijn gevoelens te tonen, is ongegeneerd vrolijk en ouderwets gezellig op z’n Brabants. De 30-jarige Pardoel bewees, dat het imago van de rapscene, waarbij alles leek te draaien om gratis geld, goedkope vrouwen en uiterlijk vertoon, vreselijk achterhaald is.

gnaoui Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Rapper Yousef Gnaoui (1984), artiestennaam SefNice, kort Sef


Sef draait al ook al geruime tijd mee, maar bleef aanzienlijk minder onder de radar dan zijn Top Notch labelmaatje Gers. Deze Flinke Naam werkte met vrijwel iedereen die er op hiphopgebied toe doet samen, van Partysquad tot The Opposites. Ook hij ontworstelde zich moeiteloos van het stereotype ‘stoere’ rapper.

Strak in het pak en haar in de lak, samen met vaste DJ/producer en voormalig buurjongen Flexican gaat hij als een onvervalste gentleman de Nederlandse podia af. Naast rapper, zanger en charmeur is Yousef Gnaoui in zijn vrije tijd connaisseur van het goede leven, of liever gezegd: De Leven. De langverwachte debuutplaat kwam op 25 november uit. Eindelijk staat Nederhop’s favoriete sidekick zelf eens in het middelpunt en dat zullen we weten ook! 

Op 20 januari 2012 is Amstelveen de hiphop-hoofdstad van Nederland, want de top van de Nederhop is weer vertegenwoordigd op C-What?!. Kaarten zijn verkrijgbaar via de P60 website (www.p60.nl ), alle Primera winkels en Ben’s Corner. (Tekst: Terry Ros)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.