Bijgewerkt: 12 juni 2024

Gesprek over filosofie en techniek in de Bibliotheek Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Bibliotheek Amstelland
09-04-2014

Uithoorn - Wat is de invloed die nieuwe technologieën hebben, hoe we tijd opvatten en ermee omgaan? Daar proberen we achter te komen tijdens een boeiend tweegesprek tussen enerzijds een professor doctor hoogleraar aan de Faculteit der Wijsbegeerte en anderzijds een student journalistiek die koos voor een jaar lang offline leven en daar een succesvol boek over schreef.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Marli Huijser


In haar onderzoek richtte hoogleraar Marli Huijser zich op de invloed die nieuwe (biomedische, informatie en communicatie) technologieën. Daartegenover ging Bram van Montfoort als student aan de School voor Journalistiek – in een poging van zijn digitale verslaving af te komen – een jaar offline. Hun ervaringen worden uitgewisseld in een tweegesprek en is goed voor een spannende mix die een boeiende confrontatie gaat opleveren.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Bram van Montfoort


Het tweegesprek vindt plaats in de Maand van de Filosofie op woensdag 16 april 2014 in Bibliotheek Uithoorn aan de Alfons Ariënslaan 1 1422 BP Uithoorn. Tijd: 20.15 - 22.00 uur. De prijs is € 7,50 en voor pashouders € 5,-. Kaarten via www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland bibliotheken.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2005)

Marmeren beeldhouwwerk van filosoof Socrates, gemaakt door Lysippos, tentoongesteld in het Musée du Louvre in Parijs. Socrates (470 v.Chr. - 399 v.Chr.) (Oudgrieks: Σωκράτης) was een klassiek Grieks Atheense filosoof. Hij wordt beschouwd als een van de stichters van de westerse filosofie


Maand van de Filosofie?

Mens en techniek staan centraal in de Maand van de Filosofie 2014. Het is alleen de vraag, of de grens tussen die twee nog wel zo scherp getrokken kan worden; de mens wordt steeds meer machine en machines worden steeds menselijker. Wat zouden we nog zijn zonder internet en zonder smartphone?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.