Bijgewerkt: 29 maart 2024

Gesprekken vorming nieuw College B en W van Amstelveen verlopen constructief

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-04-2022

Na een verkennende fase met alle politieke partijen zijn informateurs Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) afgelopen week (14-2022) gestart met gesprekken met bbA, PvdA en Goed voor Amstelveen.

De VVD en D66 nemen samen het initiatief. Op basis van de verkiezingsuitslag zijn de verkenners tot de conclusie gekomen dat een coalitie van VVD, D66, bbA eventueel in samenwerking met de PvdA of een college van VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen op dit moment het meest kansrijk is om verder te onderzoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon D66-wethouder met Herbert Raat VVD-wethouder en Bert Winthorst de gemeentesecretaris in de raadzaal op 29 maart 2022


Dit voorstel is door Herbert Raat en Floor Gordon voorgelegd aan hun fracties. Die hebben het voorstel van de verkenners om met deze drie partijen verder te praten in de formatie overgenomen en het advies gegeven de genoemde mogelijkheden te onderzoeken voor collegevorming.

De gesprekken verlopen constructief. De partijen spreken over de inhoud en verkennen de diverse opties voor samenwerking. De fracties zullen de uitkomsten van de gesprekken opnieuw voorgelegd krijgen. De verkenners spreken de verwachting uit dat zij uiterlijk maandag 25 april 2022 conclusies kunnen trekken over verdere samenwerking.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.