Bijgewerkt: 21 maart 2023

Gesteggel over peilhoogte nieuw restaurant aan Poel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
12-01-2005

De gemeente en eigenaar A. Hesterman van het nieuw te realiseren restaurant aan De Poel -op de locatie van het voormalige Japanse restaurant Aska -hebben enige tijd gesteggeld over de peilhoogte (NAP) van de nieuwbouw.

Hesterman is al enige voornemens een horecaruimte metl dienstwoning te realiseren aan de Handweg 1, 3 en 5, een locatie die te boek staat als één van de fraaiste plekjes van Amstelveen.
Waterpasmetingen van de gemeente wijzen een bouw-peil van -0,80 NAP aan voor de bouw van het nieuwe restaurant. De voorkeur van de eigenaar gaat uit naar een bouwpeilhoogte van -0,71 NAP gelijk aan die van het naastgelegen raadhuis - of van het voormalige Aska (-0,735 NAP).
Hesterman vreest door het lage bouwpeil een niet droge kruipruimte en schade aan het bouwwerk. Ook zou een in de toekomst hogere waterstand van de Poel de situatie kunnen verergeren. De gemeente is van mening dat water in een kruipruimte geen kwaad kan en heeft mede daarom de klacht van Hesterman ongegrond ver klaard. Hesterman heeft een droge kruipruimte nodig om bijvoorbeeld leidingen en dergelijke te kunnen verleggen indien de bedrijfsvoering dat wenst.
Wie het restaurant gaat exploiteren is nog niet bekend; Hesterman voelt zich al sinds het begin van zijn nieuwe plannen ernstig tegengewerkt door de gemeente en heeft geen goed woord over voor de ambtenaren: „Ik word aan alle kanten in de weg gezeten De bouwvergunning is na veel moeite tot stand gekomen en nu moest de welstandscommissie zich plotseling buigen over de peilhoogte. Dat is in Amstelveen nog nooit gebeurd."

„Bovendien blijven we een meter onder de maximaal toegestane bouwhoogte - en we hebben het nu over een stukje van tien centimeter. Dat is nog niet eens een hand op z'n kant."
Hesterman die een advocaal in de arm heeft genomen werd onlangs ook verrast door een brief van de gemeente waarin wordt gesteld dat, ze een nieuw contract willen voor een strook grond die Hesterman al lange tijd huurt. „Ook dat gaat nu naar mijn advocaat. Het is om moedeloos van te worden."

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.