Bijgewerkt: 17 mei 2024

Gesubsidieerde peuterspeelzalen en kinderopvang sneller samengevoegd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-06-2011

Burgemeester en Wethouders van Amstelveen hebben besloten om de samenvoeging van gesubsidieerde peuterspeelzalen en de commerciële kinderopvang te versnellen. Volgens het op 10 november 2010 genomen raadsbesluit zou het traject uiterlijk op 31 december 2012 zijn afgerond.

De gemeente is in gesprek met de kinderopvangaanbieders Kinderrijk en De Stoel die in brede schoolverband samenwerken met scholen en met een aantal peuterspeelzalen over een overname uiterlijk per 31 december 2011.

Koops  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Jacqueline Koops van de ChristenUnie


Als de gesprekken volgens planning verlopen, sluit de gemeente zowel met Kinderrijk als met De Stoel eind juni een intentieovereenkomst voor de overname van peuterspeelzalen. Voor de peuterspeelzalen die niet door Kinderrijk, of De Stoel worden overgenomen, start de gemeente nog voor de zomer een aanbestedingstraject.

ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops (welzijn): “Ik heb besloten om de harmonisering met een jaar in te korten. We hebben onlangs € 111.193,- aanvullende subsidie aan Cardanus verstrekt om de peuterspeelzalen dit jaar open te kunnen houden.

Versnelling voorkomt, dat er nog meer aanvullende subsidies nodig zijn. Daarbij zorgen we wel, dat de overdracht zorgvuldig gebeurt. Het streven is om de banen van de peuterspeelzaalleidsters te behouden net als de plaatsen voor de peuters. We hopen dat het lukt.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.