Bijgewerkt: 24 juli 2024

Gewapende overval aan de Kringloop

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
08-03-2010

De politie is op zoek naar getuigen van een overval die zaterdag 6 maart 2010 tussen 14 uur 10 en 14 uur 30 heeft plaatsgevonden in een woning aan de Kringloop. Rond dat tijdstip belde een man met een TNT uniform aan bij de woning.

Toen de 80-jarige bewoonster de deur open deed, kwamen nog twee verdachten tevoorschijn. Eén van hen had een vuurwapen in zijn hand. De vrouw werd de woning ingeduwd en vastgebonden. Het drietal heeft de woning doorzocht en zijn via de achterzijde weggegaan. De bewoonster kon zich los maken en de politie waarschuwen.


Grotere kaart weergeven Kringloop


Signalementen

De eerste verdachte is een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75m lang, heeft een normaal postuur en donkerblond haar. Hij droeg een donkere pet, een oranje TNT jas en lichte (sport)schoenen. Ook droeg hij een gekleurde sjaal voor zijn gezicht en zwarte handschoenen.

De tweede verdachte is een getinte man, vermoedelijk onder de 30 jaar en tussen de 1.75m en 1.85m lang. Hij heeft een slank postuur en een ringbaardje met een puntige sik. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg iets donkers over zijn hoofd en gezicht. De man droeg vermoedelijk donkere schoenen en handschoenen. Deze verdachte had een vuurwapen bij zich.

De derde verdachte is een donkere man van vermoedelijk onder de 30 jaar. Hij droeg donkere kleding en heeft een normaal postuur. Verder droeg hij in lichte sportschoenen en donkere handschoenen.

De politie wil in contact komen met mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien, dan wel iets kunnen vertellen over de mogelijke verdachten. Zij kunnen contact op nemen met Bureau Districtsrecherche Zuid  via 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.