Bijgewerkt: 23 april 2024

Gewapende overval in Amstelveen op een brillenzaak

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
15-03-2024

Op dinsdag 14 maart 2024 kregen wij rond 10.30 uur meerdere telefoontjes binnen van een gewapende overval aan de zaak van EyeCare aan de Van Der Hooplaan – meldt het Politie Basisteam Amstelveen.

Hierbij zouden meerdere personen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, de winkel zijn binnengekomen. Hierbij zijn meerdere brillen buitgemaakt. Wij waren snel ter plaatse en hebben middels een goede samenwerking en getuigenverklaringen enig moment later twee verdachten kunnen aanhouden in Purmerend. Bij deze aanhouding is gebruik gemaakt van de ANPR camera’s (Automatic Number Plate Registration).De politie heeft gelijk een Burgernet-melding naar online gepubliceerd met hun signalement. Beide overvallers hadden een donkere huidskleur en waren rond de 20 en 30 jaar oud. De daders hadden zwarte jassen met capuchons aan en beiden droegen een donkere broek. Een van hen had een Aldi supermarkttas bij zich.

Het onderzoek is nog in volle gang. Bent u getuige geweest en heeft u nog niet met ons of de collega’s van de recherche gesproken? Neem dan graag contact met ons op via 0900-8844Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.