Bijgewerkt: 18 mei 2024

Gewapende overval op een juwelenhandelaar in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
11-11-2016

De politie is woensdagavond 9 november 2016 een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval op een juwelier-horlogier in Amstelveen. Het slachtoffer sloot even voor tienen zijn zaak aan In De Wolken en reed in een zwarte Audi Q7 richting zijn huisadres, elders in Amstelveen. Bij aankomst in zijn straat zag hij een man die naar hem zwaaide. Nadat het slachtoffer stopte, bleek de man een vuurwapen te hebben. Hij bedreigde het slachtoffer direct en stapte bij hem in. Hij sommeerde hem terug te rijden naar zijn bedrijf. Daar voegen zich nog twee daders, waaronder mogelijk een vrouw, bij de eerste. Het slachtoffer moest toezien, hoe de drie daders er met een aanzienlijke hoeveelheid juwelen vandoor gingen.

Foto Amstelveen
(Foto KaWijKo Media/Vivian Tusveld - 2016)

Politie aan de deur In De Wolken


Abcoude. De overvallers droegen bivakmutsen en waren in het zwart/donker gekleed. Het trio nam ook het voertuig van het slachtoffer mee. De auto werd later op de avond teruggevonden nabij de afrit Abcoude, langs de A2. De politie doorzocht tevergeefs met meerdere eenheden in de omgeving van de plaatsen delict. De politie verrichtte uitgebreid sporenonderzoek en sleepte de auto van het slachtoffer voor aanvullend onderzoek af.

Getuigenoproep. De juwelenhandelaar raakte bij de overval licht gewond. Ambulancepersoneel keek hem ter plaatse na. Mogelijk zijn er mensen die woensdagavond tussen 21.50 en 23.00 uur iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het bedrijf aan In De Wolken. Ook wil de recherche graag weten, of er mogelijk mensen zijn die beschikken over camerabeelden, waarop de daders te zien zouden kunnen zijn. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000. Datzelfde geldt voor getuigen van de situatie bij zijn huisadres, waar één van de daders bij hem instapte, en het achterlaten van de auto nabij Abcoude.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.