Bijgewerkt: 17 mei 2024

Gewijzigde Huisvestingsverordening Amstelveen 2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-11-2016

Bewoners van een huurstandplaats op een woonwagenlocatie die zich in het verleden hebben misdragen krijgen per 1 januari 2017 minder makkelijk opnieuw een standplaats aangewezen. Dit blijkt uit de gewijzigde Huisvestingsverordening Amstelveen 2016. Nu is het nog zo, dat deze bewoners achteraan de wachtlijst kunnen aansluiten en weer in aanmerking komen voor een nieuwe huurstandplaats.

Het criterium is opgesteld naar aanleiding van de ontmanteling van diverse hennepkwekerijen op de woonwagenlocaties. Dit criterium geldt al voor woningzoekenden bij corporaties, zoals Eigen Haard. Door het artikel toe te voegen kan het college de huisvestingsvergunning weigeren om “zwaarwegende redenen”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Wonen


Herbert Raat (VVD) wethouder Wonen: “Door de aanpassing in de verordening kunnen we slecht gedrag bestraffen. Het kan niet zo zijn, dat iemand weer een nieuwe huurstandplaats krijgt als er bij deze persoon in het verleden bijvoorbeeld een hennepkwekerij is ontmanteld. We zijn als eigenaar en verhuurder van de woonwagenlocaties namelijk ook verantwoordelijk voor het woongenot en de bescherming van overige bewoners.”

De gewijzigde Huisvestingsverordening Amstelveen 2016 vermeld verder, dat zoekenden naar een huurstandplaats op een woonwagenlocatie per 1 januari 2017 inschrijfgeld en verlengingskosten moeten betalen. Inschrijving in het register kost € 55,- en de jaarlijkse verlengingskosten bedragen € 10,-. Zo wordt iedereen die op zoek is naar een woning gelijk behandeld. Of men nu zoekt naar een sociale huurwoning via Woningnet, of een standplaats op een woonwagenlocatie. De gewijzigde Huisvestingsverordening Amstelveen 2016 wordt op 29 november behandeld in de raadscommissievergadering Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) en op 14 december 2016 in de gemeenteraadsvergadering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.