Bijgewerkt: 22 maart 2023

Gezondheidscentrum komt waarschijnlijk in Marne

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-07-2011

Locatieonderzoek heeft uitgewezen, dat hergebruik van het leegstaande schoolgebouw van de voormalige Willem Alexanderschool een reële optie is om een gezondheidscentrum in te vestigen.

Het gebouw heeft voldoende ruimte en biedt zo 1e lijns gezondheidszorg voor Groenelaan Waardhuizen, Middenhoven en Middenwaard. De initiatiefnemers van het gezondheidscentrum zijn enthousiast. Ook de bewonerscomités Logger, Marne en Watercirkel reageren positief op de plannen.

Levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie (BBA)


Wethouder John Levie (BBA): “Het ziet er allemaal hoopvol uit. Het schoolgebouw kwam in beeld door heroverweging van de plannen rondom Middenwaard. Onderzoek wijst uit dat de verkeers- en parkeerdruk voor bewoners van de Marne zal afnemen.

We zorgen voor een ontsluiting aan de zuidzijde die uitkomt op de Middenwaard, zodat er geen verkeer uit Middenhoven, Waardhuizen en in de toekomst ook Middenwaard door de wijk hoeft te rijden.”

Als alle handtekeningen zijn gezet voor de vestiging aan de Marne is de locatie aan de Maritsa definitief van de baan. Dit kan snel gaan, want het schoolgebouw heeft al een maatschappelijke bestemming, een bestemmingswijziging is niet aan de orde.

Op de locatie van het schoolgebouw was een buurtpark voorzien. Het park komt er nog steeds, alleen in een andere vorm. Het park strekt zich uit tot aan Waardhuizen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.