Bijgewerkt: 19 april 2024

Glasvezel komt in de buitengebieden van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-11-2019

Het College B en W van Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de aanleg van glasvezelverbindingen in de buitengebieden van Amstelveen om daar de internetsnelheden te verhogen:

'Geachte raad,

Graag informeren wij u over het volgende. Bewoners van de buitengebieden van Amstelveen (inclusief het Amsterdamse Bos) hebben overeenstemming bereikt met een marktpartij over de aanleg van glasvezelkabels. De bewoners hebben gekozen voor Terrado Networks met een zetel in Amstelveen. Aandeelhouder van Terrado networks is Axivate capital! De aanleg van glasvezel zal naar verwachting vanaf de zomer van 2020 plaatsvinden. Door het toenemende dataverkeer is er behoefte aan snelheid en stabiliteit. Terrado verzorgt de aanleg van glasvezel in Duitsland en Nederland zowel voor woningen (FTTH= Fiber to the Home) als ook voor bedrijven (FTTO= Fiber to the Office).

Foto Amstelveen
(Bron Snel internet Amstelveen - 2019)

In de buitengebieden van Amstelveen de internetsnelheid is erg laag. Een derde van de adressen had een snelheid van maximaal 30 Mbs in 2018


De gemeente startte in 2017 met een onderzoek naar de digitale bereikbaarheid en specifiek de te behalen internetsnelheden in Amstelveen. Op basis van de resultaten van het onderzoek is besloten om de realisatie van glasvezel in het buitengebied te stimuleren. Hiertoe heeft het College van B en W het initiatief genomen om een groep actieve bewoners samen met de Stichting Digitale Bereikbaarheid te faciliteren. De inspanningen van de bewonersgroep en de Stichting hebben ertoe geleid dat veel bewoners interesse kenbaar hebben gemaakt via de website https://snelinternet-amstelveen.nl .

Dat dit uiteindelijk heeft geleid tot overeenstemming tussen de bewoners en een marktpartij verheugt ons. Geheel naar wens van de bewonersprojectgroep wordt er specifiek in het buitengebied aangelegd. Snel internet is een eerste levensbehoefte geworden die in de toekomst alleen maar groter wordt.' Lees ook: De veelgestelde vragen

De snelste glasvezelverbinding wordt 500Mbps upload- en 500Mbps downloadsnelheid met een glasvezelabonnement van ongeveer € 80 per maand met telefoon, televisie (+ radio) en internet, in één abonnement. Daar komt een bedrag voor de aanlegkosten van maximaal € 17,50 per maand bij. De totaalprijs wordt dan € 97,50 per maand, volgens Snel internet Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.