Bijgewerkt: 2 december 2023

Goed bezochte informatieavond over de zorgtaken van de gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2014

Donderdag 2 oktober 2014 organiseerde Stadsdorp Elsrijk in zorgcentrum Nieuw Vredeveld een bijeenkomst om te praten over de wijze, waarop de gemeente Amstelveen in 2015 en volgende jaren de nieuwe zorgtaken wil realiseren. Een kleine honderd belangstellenden, waaronder bewoners, professionals van zorginstellingen en raadsleden, gingen met elkaar en met de wethouders Herbert Raat en Jeroen Brandes in gesprek over dit belangrijke onderwerp.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Zorgcentrum Nieuw Vredeveld aan Rembrandtweg 428 in Amstelveen


Op basis van prikkelende stellingen als bijvoorbeeld “”Als bewoner van Elsrijk, en dus Amstelveen, is het voor mij volstrekt duidelijk, waar ik me moet melden met een ondersteuningsvraag (digitale loket, WMO-loket, sociale teams)” werd geanimeerd gepraat en gediscussieerd over tal van vragen die leven onder de mensen. Elsrijker Michiel Bloem wist de levendige en soms felle discussies prima in goede banen te leiden.

Foto Amstelveen
(Foto Eric Snoeijs - 2014)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg en Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugdzorg en de andere aanwezigen volgen de spreker Hans Steenvoorden


Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: “Complimenten aan Stadsdorp Elsrijk voor de uitstekende organisatie. We zien deze avond als voorbeeld voor de manier, waarop wij de komende tijd met meer groepen bewoners en mensen die in de zorg werken in gesprek willen gaan. We gaan samen met andere zorg- en wijkcentra uitzoeken, of we dit soort avonden ook in andere buurten kunnen organiseren.”

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugdzorg: “Heel goed om zo dicht bij de mensen, waar het uiteindelijk om gaat zo’n avond te organiseren. We hebben weer heel veel praktische vragen en prikkelende stellingen gehoord, waar wij als gemeente weer verder mee kunnen. Ook voor ouders die te maken hebben met opvoedproblemen en jeugdhulp willen we een soortgelijke informatieavond houden.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.