Bijgewerkt: 10 mei 2021

Goede Vrijdag bij de Voedselbank Amstelveen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Voedselbank Amstelveen
09-04-2012

De week van het Paasfeest en wel speciaal voor de families van de Voedselbank Amstelveen. Zij kregen van, Taijiquan & Oigong van Geel, een tas met mooie beschilderingen gemaakt door kinderen en gevuld met Paaspresentjes. Daarbij grote pakken waspoeder, potten honing en andere producten, geweldig. Het was heel gezellig.

Op iedere eerste woensdag van de maand krijgt Voedselbank Amstelveen (VBA) van een vaste sponsor, voor alle families vers fruit aangeboden nu waren het netjes sinasappels. Wij konden van sponsorgeld 500 eieren en verse kip kopen, dus deze woensdag was een feest voor de cliënten.

voedselbank Amstelveen
(Foto Voedselbank Amstelveen - 2012)

Etenswaren van Jumbo aan de Voedselbank Amstelveen


Vrijdag voor Pasen, werd ik gebeld door de manager Robert van Jumbo Groenhof met de woorden: ‘Grea, wij gaan verbouwen en we willen graag de voorraad die overblijft aan jullie doneren’ wel zaterdag om 18.00 uur ophalen! Op Paasavond kun je niet iedereen oproepen, dus werk aan de winkel voor twee personen, Frits en Grea, maar voor het goede doel doe je zo goed als alles.

Even met Claudia van Jumbo, een gesprek gehad, of dit wel allemaal ging lukken in verband met de opslag van deze artikelen, of we dit wel kwijt konden? Dit kwam heel mooi uit, want op 13 februari 2012 hebben wij van de Gemeente Amstelveen, een schoollokaal ter beschikking gekregen ( misschien krijgen we ook nog subsidie voor de onkosten en basispakketten uit Amsterdam). Snel met 9 vrijwilligers schoongemaakt, opgeknapt, geschilderd, opbergstellingen in elkaar gezet, dus de  opslag was helemaal geen probleem.

Zaterdagavond 18.00 uur: Het was zoveel, dat we twee keer moesten rijden. De tweede bus zat driekwart vol. Het meest was vers fruit, veel appels, doosjes met frambozen, bessen, druiven, tomaten, komkommers, sla te veel om op te noemen, plus houdbare en diepvries producten, complete maaltijden, vruchtendranken.

Zondagmorgen: alles gesorteerd, zo goed als alle families gebeld en bereikt, zijn gekomen en konden hun ogen niet geloven. Wat mogen we meenemen? :`Alles wat je wilt, het moet op, want tot woensdag bewaren kan niet, dus neem lekker mee`. We zagen blije mensen met volle tassen met gezonde, verse producten de school uitgaan. Dit hebben we allemaal te danken aan Jumbo in Groenhof die ons ook op andere tijden steunt.

Geweldig:” Dit was in deze moeilijke crisistijd, waarin alles zo slecht gaat, een bericht uit de hemel” deze dag kunnen wij allemaal niet vergeten, maar herdenken. Dank je wel JUMBO we wensen je veel geluk en succes met de verbouwing met de zaak.

Met vriendelijke groet, Grea Twint.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.