Bijgewerkt: 14 juni 2024

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Amsterdams Bureau voor Communicatie
30-06-2010

Bezoekers aan Amsterdam hebben nu acht P+R (Parkeer en Reis) terreinen, waar ze kunnen parkeren. Dan kun je 24 uur parkeren voor zes euro, inclusief gratis openbaar vervoer naar het centrum van de stad. Goedkoop, makkelijk en snel.

P+R Gaasperplas geopend: weer 320 P+R plekken erbij

Met de opening van P+R Gaasperplas op 30 juni 2010 zijn er in het eerste halfjaar van 2010 bijna 1000 extra P+R plekken bijgekomen. P+R staat voor Parkeer en Reis. Bezoekers aan de stad kunnen voor zes euro 24 uur parkeren en gratis met het openbaar vervoer (OV) doorreizen naar het centrum. De P+R terreinen liggen dicht bij de ring A10 en hebben een goede OV-verbinding naar het centrum.

P+R Gaasperplas

P+R Gaasperplas heeft twee oplaadpunten voor elektrisch auto’s en een servicepunt met bandenspanningsmeter op zonne-energie. Het terrein ligt aan Loosdrechtdreef 4 in Amsterdam Zuidoost, afslag S113 vanaf de Ring A10.

Ook vanaf deze P+R bent u met het openbaar vervoer binnen een half uur in het centrum van de stad: het eindpunt van metro 53 ligt op loopafstand van het parkeerterrein. Metro 53 gaat rechtstreeks naar o.a. Waterlooplein, Nieuwmarkt en het Centraal Station.

1000 nieuwe P+R parkeerplaatsen: waar dan?

Eerder dit jaar is P+R Zeeburg I uitgebreid met een tweede terrein. Dat betekent 400 extra P+R plekken en geen rijen meer voor Zeeburg I. Een ander nieuw P+R terrein is P+R World Fashion Centre. Daar zijn 250 P+R plekken gekomen, waar al goed gebruik van wordt gemaakt: op vrijdagen en zaterdagen kent dit terrein zo’n 175 à 200 bezoekers.

Met de opening van P+R Gaasperplas zijn er acht P+R terreinen. Dit zijn P+R Amsterdam Arena, P+R Zeeburg I, P+R Zeeburg II, P+R Bos en Lommer, P+R Sloterdijk, P+R World Fashion Centre en P+R Olympisch Stadion.

Druk op de P+R terreinen

Het P+R gebruik is gegroeid van 10.000 auto’s per maand in 2005 tot 35.000 auto’s per maand in 2010. De gemiddelde groei over de afgelopen 6 jaar is 24%. De P+R terreinen die al langere tijd bestaan zijn bekender en daarom ook vaker vol. Meer informatie: www.bereikbaar.amsterdam.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.