Bijgewerkt: 26 juni 2022

Golfbaan op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
14-12-2010

Schiphol ondertekent overeenkomst voor golfbaan op Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol Real Estate heeft een overeenkomst getekend met Amsterdam International Golf Club voor de realisatie en exploitatie van een golfbaan met clubhuis. De golfbaan komt ten noorden van de luchthaven Schiphol in het gebied de Nieuwe Meer langs de A9 en A10 te liggen. Amsterdam International Golf Club is verantwoordelijk voor de investering in en de exploitatie van de golfbaan.

Schiphol Real Estate blijft eigenaar van het terrein dat ruim 75 hectare beslaat. André van den Berg, directeur Schiphol Real Estate: 'Het terrein biedt een hoogwaardige locatie voor deze nieuwe golfbaan. De golfbaan draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Schiphol tot Europe's preferred airport, waar zowel zakelijke als recreatieve diensten en faciliteiten worden geboden.'


Grotere kaart weergeven Het gebied, naast de Nieuwe Meer, waar de golfbaan van 18 holes wordt gebouwd op Schiphol

Marcel Welling, directeur van de Amsterdam International Golf Club: 'De golfbaan zal tot de absolute top gaan behoren en aan de hoogste internationale standaard voldoen. Ook het clubhuis beantwoordt aan de hoogste kwaliteitseisen en zal verschillende luxueuze faciliteiten bieden, zoals de mogelijkheid tot vergaderen, een fitnessclub en een bar en restaurant.'

Internationaal ontwerp en niveau

De golfbaan bestaat uit 18 holes met driving range en een clubhuis. De par 73 Championship Course golfbaan is een ontwerp van voormalig Ryder Cup captain en US Masters winnaar Ian Woosnam en Mastergolf. Het clubhuis is een ontwerp van architectenbureau Mecanoo. Het interieur zal worden ontworpen door de bekende designer Piet Boon.

De aanleg van de golfbaan is inmiddels gestart. In het voorjaar wordt het gras ingezaaid. De golfbaan en de bijbehorende faciliteiten zullen naar verwachting medio 2012 in gebruik worden genomen.

Amsterdam International Golf Club

Amsterdam International Golf Club is een zusteronderneming van BurgGolf, de grootste golfbaanexploitant van Nederland met 10 golfbanen met hotels, restaurants en golfshops.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.