Bijgewerkt: 4 december 2022

Golfcentrum Amsteldijk na lange strijd open

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
15-09-2011

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk mogen Ger en Tineke Loogman het beleven, dat hun droom werkelijkheid wordt. Vanaf maandag 19 september 2011 is het deel van hun Golfcentrum Amsteldijk dat al klaar is elke dag van 11 tot 16 uur geopend voor het publiek. Daar gaat op zondag 18 september een open dag aan vooraf. Belangstellenden zijn welkom van 12 tot 17 uur.

Een laagdrempelig golfcentrum, waar golfers zich in elk facet van deze tak van sport kunnen bekwamen en waar ze op een professionele baan een balletje kunnen slaan. Dat is wat Ger en Tineke Loogman, zelf enthousiaste golfers, voor ogen hadden. Een fiks aantal jaren zijn ze er mee bezig geweest om dat in de Bovenkerkerpolder van de grond te krijgen.

golfclubs Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Metalen golfclubs


De wind hadden ze bepaald niet mee. Diverse obstakels lagen op hun weg, maar ze hebben stug doorgezet. Het is allemaal niet voor niets geweest. Aan de Bovenpolder 4, onder aan de Ringdijk en langs de Amstel, is golfcentrum Amsteldijk verrezen. Tenminste, een deel daarvan. Het is nog met helemaal klaar.

Uitgangspunt is een bijzonder concept. Op een trainingsveld van 15 hectare - 'De 9 werelden van Amsteldijk' - kunnen de bezoekers alle slagen van de golfsport oefenen. Dat kan op een speelse manier, op elk gewenst moment en zo lang als men dat wil. Ook zijn ze welkom op de A-status 9 holes golfbaan. Deze is ontworpen door golfbaanarchitect Alan Rijks.

Een belangrijke voorwaarde om het centrum te mogen aanleggen was dat minimaal 30 procent van de poldergrond uit natuur moet bestaan. Om het gebied zo open mogelijk te houden, komt het niet in aanmerking voor bos. Wel wordt gedacht aan natuur in de vorm van bijvoorbeeld heidevelden, rietlanden of poelen. Daarvoor wordt ongeveer 13 hectare gereserveerd.

Ook krijgen diverse diersoorten de ruimte. Voor de bezoekers van het terrein betekent dat volgens Loogman dat ze er niet alleen hun favoriete sport naar hartenlust kunnen uitoefenen, maar dat ze er ook van natuurschoon kunnen genieten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.