Bijgewerkt: 25 juni 2024

Golfplein in het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Park Golf Amstelveen
24-08-2009

Golfen voor een nieuwe Zontax!

Op donderdag 10 september 2009 organiseren zeven serviceclubs uit Amstelveen een grootscheepse fundraisingactie “Park Golf Amstelveen”. Het goede doel is een nieuwe rolstoelbus voor het Zonnehuis: de Zontax. Iedereen kan deelnemen!

Golfers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Golfers


Er is die dag veel te doen. Het plein van het Stadshart wordt voor een dag omgetoverd tot een “golfplein”. Dit golfplein staat van 10.00 uur tot 21.00 uur open voor iedereen die dat wil. Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met golf dankzij de medewerking van US Kids op diverse leuke attracties. ANWB Golf is er met drie speciaal ingerichte afslagtenten. Er is een golfprofessional aanwezig om persoonlijk advies te geven. Op een lange green van kunstgras kan iedereen proberen een golfbal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. De deelnemers die de golfbal die dag in de minste slagen in de hole hebben gekregen maken kans op een leuke prijs.

Op het Stadsplein staat ook een longest drive tent. Iedereen kan proberen een golfbal zo ver mogelijk te slaan. Met een speciale simulator wordt de afstand zeer precies gemeten. De man en vrouw, die op die dag het verst hebben geslagen, winnen een golfclub. Elke attractie kost één euro per keer; voor deelname aan alle attracties is € 2,00 verschuldigd.

Nabij restaurant Aan de Poel kan iedereen proberen een Hole-in-one te slaan met speciale “foam” ballen in een open cabriolet van BMW. Voor € 5,00 heeft men drie kansen. De winnaar krijgt deze cabriolet een lang weekend mee! Voor de wedstrijdgolfers is er een unieke kans om via een hole-in-one deze cabriolet te winnen!

Deze wedstrijdgolfers trekken kris kras door Amstelveen. Volgens de organisatie is de keuze voor golf op zich niet zo verwonderlijk. Golf is tenslotte “de snelst groeiende sport in Nederland”. Máár, nu eens geen golf op een “echte” golfbaan. Wel op een uitzonderlijke en avontuurlijke baan geprojecteerd op diverse locaties in Amstelveen. Voor deze gelegenheid zijn er 18 holes opgespoord en gecreëerd. Nu al is dit onderdeel zo goed als volgeboekt!

Als klap op de vuurpijl is er omstreeks 18.00 uur een spectaculaire Ball Drop vanuit een 40 meter hoge hoogwerker op het Stadsplein in het Stadshart. Elke Amstelvener kan meedoen aan deze loterij (€ 3,50 per bal). Op elke verkochte bal wordt met een speciale viltstift de postcode en het huisnummer van de koper geschreven. Verkoop vindt plaats via de leden van de deelnemende serviceclubs, op een aantal verkoopadressen (zie ook de website: www.parkgolfamstelveen.nl) en op het Stadshart op 10 september vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. De hoofdprijs is een 4-daagse vliegreis inclusief verblijf in Turkije.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.