Bijgewerkt: 29 maart 2024

Google Doodle van 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Google/Wikipedia
01-01-2023

Een Google Doodle is een speciale, tijdelijke wijziging van het logo op de homepages van Google om feestdagen, evenementen, prestaties en opmerkelijke historische figuren te herdenken. De eerste Google Doodle herdacht de editie van 1998 van het langlopende jaarlijkse evenement Burning Man in Black Rock City, Nevada, en werd ontworpen door medeoprichters Larry Page en Sergey Brin om gebruikers op de hoogte te stellen van hun afwezigheid in het geval de servers zouden crashen.

Foto Amstelveen
(Bron Google- 2023)

De laatste Google Doodle op 1 januari 2023: Gelukkig Nieuwjaar! Hoe u ook kiest om het nieuwe jaar in te luiden, op goed geluk in 2023!

Vroege marketingmedewerker Susan Wojcicki was vervolgens de speerpunt van latere Doodles, waaronder een buitenaardse landing op Google en aanvullende aangepaste logo's voor belangrijke feestdagen. Google Doodles werden ontworpen door een externe contractant tot 2000, toen Page en Brin PR-medewerker Dennis Hwang vroegen een logo te ontwerpen voor Bastille Day. Sindsdien organiseert en publiceert een team van medewerkers, "Doodlers" genaamd, de Doodles.

Aanvankelijk waren Doodles niet geanimeerd of voorzien van hyperlinks, maar gewoon afbeeldingen met tooltips die het onderwerp beschreven of een vakantiegroet uitspraken. In het begin van de jaren 2010 namen de Doodles toe in frequentie en complexiteit. In januari 2010 eerde de eerste geanimeerde Doodle Sir Isaac Newton.

De eerste interactieve Doodle verscheen kort daarna ter ere van Pac-Man, en er werden ook hyperlinks aan Doodles toegevoegd, meestal naar een zoekresultatenpagina voor het onderwerp van de Doodle. Tegen 2014 had Google meer dan 2.000 regionale en internationale Doodles op zijn homepages gepubliceerd, vaak met gastartiesten, muzikanten en persoonlijkheden. Tegen 2019 had het "Doodlers"-team meer dan 4.000 Doodles gemaakt voor de homepages van Google over de hele wereld. Lees meer over de Nieuwjaarsdag hier.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.