Bijgewerkt: 24 juli 2024

Google Translate introduceert 110 nieuwe talen

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Blog
05-07-2024

Google Translate doorbreekt taalbarrières, zodat mensen verbinding kunnen maken en de wereld om hen heen beter kunnen begrijpen. We passen altijd de nieuwste technologieën toe, zodat meer mensen toegang krijgen tot deze tool: in 2022 hebben we 24 nieuwe talen toegevoegd met behulp van Zero-Shot Machine Translation, waarbij een machine learning-model leert vertalen naar een andere taal zonder ooit een voorbeeld te zien- meldt Google Blog.

En we hebben het 1.000 Languages Initiative aangekondigd, een engagement om AI-modellen te bouwen die de 1.000 meest gesproken talen over de hele wereld zullen ondersteunen. Nu gebruiken we AI om de verscheidenheid aan talen die we ondersteunen uit te breiden. Dankzij ons grote taalmodel PaLM 2 introduceren we 110 nieuwe talen voor Google Translate, onze grootste uitbreiding ooit.PaLM 2 is ons taalmodel van de volgende generatie met verbeterde meertalige, redeneer- en codeermogelijkheden, dat voortbouwt op de erfenis van Google op het gebied van baanbrekend onderzoek op het gebied van machinaal leren en verantwoorde AI.

Het blinkt uit in geavanceerde redeneringstaken, waaronder code en wiskunde, classificatie en het beantwoorden van vragen, vertalingen en meertalige vaardigheid, en het genereren van natuurlijke taal, beter dan onze vorige state-of-the-art LLM's, inclusief PaLM. Het kan deze taken uitvoeren vanwege de manier waarop het is gebouwd: het combineert rekenoptimale schaling, een verbeterde mix van datasets en verbeteringen in de modelarchitectuur.

PaLM 2 is gebaseerd op de aanpak van Google om AI op verantwoorde wijze te bouwen en in te zetten. Alle versies van PaLM 2 worden rigoureus geëvalueerd op potentiële schade en vooroordelen, mogelijkheden en downstream-gebruik in onderzoek en in-producttoepassingen. PaLM 2 wordt gebruikt in andere geavanceerde modellen, zoals Sec-PaLM. We blijven de nieuwste versies van PaLM 2 implementeren in generatieve AI-tools zoals de PaLM API.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.