Bijgewerkt: 25 juli 2024

Google Translate krijgt nieuwe contextuele vertaalopties

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Blog
08-02-2023

'Google Translate voegt meer adaptieve functies toe, nieuwe contextuele vertaalopties en een nieuw herontwerp om toegang tot Translate nuttiger te maken' -meldt Xinxing Gu product manager, Google Translate (Vertaal) op Google Blog.

'AI (Artificial intelligence = Kunstmatige Intelligentie) heeft bijgedragen aan enkele van onze grootste verbeteringen op vertaalgebied in de jaren sinds we Google Translate hebben gelanceerd. Vandaag lanceren we nog meer AI-functies om nuttige en contextuele informatie te bieden bij het gebruik van Translate op mobiel en internet.'

Kunstmatige intelligentie (AI) is informatie waarnemen, synthetiseren en afleiden - aangetoond door machines, in tegenstelling tot de intelligentie van niet-menselijke dieren en mensen. Voorbeelden van taken, waarbij dit gebeurt zijn spraakherkenning, computervisie, vertaling tussen (natuurlijke) talen en andere toewijzingen van inputs.

Meer context, meer relevantie. 'Binnenkort geeft Translate u meer contextuele vertaalopties met voorbeelden in de bedoelde, vertaalde taal. Dus of u nu een bas wilt bestellen voor het diner, of een bas wilt spelen tijdens de jamsessie van vanavond, u heeft de context die u nodig heeft om nauwkeurig te vertalen en de juiste zinswendingen, lokale idiomen of passende woorden te gebruiken, afhankelijk van uw bedoeling, met talen als Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans die de komende weken worden uitgerold.Onlangs heeft de Google Translate-app op Android een nieuwe look gekregen, en over een paar weken brengen we een nieuw ontwerp naar iOS. Onze vernieuwde Translate-ervaring biedt een groter canvas om te typen en meer toegankelijke ingangen voor het vertalen van gesprekken, spraakinvoer en Lens-cameravertaling.

Nieuwe gebaren: Nieuwe gebaren om Translate toegankelijker te maken, waaronder de mogelijkheid om een taal te selecteren met minder tikken, de taalknop ingedrukt houden om snel een recent gebruikte taal te kiezen met een veegbeweging, en naar beneden vegen op het startscherm tekstgebied om snel je recente vertalingen op te roepen.

Beter leesbaar: Vertaalresultaten zijn nu ook beter leesbaar, met een dynamisch lettertype dat zich automatisch aanpast wanneer tekst wordt ingetypt. Alternatieve vertalingen en woordenboekdefinities (indien beschikbaar) maken het gemakkelijker om verschillende betekenissen te ontdekken.

Taaluitbreiding op het apparaat: 33 extra talen zijn nu ook beschikbaar op het apparaat in de Translate-app - waaronder Baskisch, Corsicaans, Hawaiiaans, Hmong, Koerdisch, Latijn, Luxemburgs, Soendanees, Jiddisch en Zoeloe - zodat je nog meer talen kunt downloaden om te gebruiken als je geen netwerkverbinding hebt of in een gebied met weinig connectiviteit bent.

Terwijl Translate een geweldige tool is voor tekstvertaling, heeft de vooruitgang in AI ons de mogelijkheid gegeven om afbeeldingen te vertalen met Lens, waarmee je kunt zoeken wat je ziet met behulp van de camera op je toestel. In een grote stap betekent geavanceerde machine learning ook dat we vertaalde tekst in complexe afbeeldingen kunnen mengen, zodat het er veel natuurlijker uitziet en aanvoelt (beschikbaar op Android-telefoons met 6GB+ RAM). Binnenkort breiden we web-beeldvertaling uit om u meer opties te geven voor het vertalen van op afbeeldingen gebaseerde inhoud, ongeacht hoe u ernaar zoekt. Dit jaar blijven we experimenteren met AI-gestuurde ervaringen in Translate om je snellere, nauwkeurigere en dynamische vertalingen te geven in de app en over de hele wereld.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.