Bijgewerkt: 27 juni 2022

Gratis Dementia-app voor Amstelveners en mantelzorgers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-06-2015

De gemeente Amstelveen verstrekt gratis Dementia-apps aan dementerende Amstelveners en hun mantelzorgers. Geïnteresseerden kunnen de app verkrijgen bij ouderen advies, steunpunt mantelzorg, casemanager dementie en het Amstelveen loket.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2015)

Agenda in de Dementia app


Mensen met een vorm van dementie kunnen naar verwachting langer thuis blijven wonen, als zij daarbij adequaat worden ondersteund door mantelzorg en technologie. De dementia-app is dan ook een nieuwe aanvulling op de fysieke hulp van mantelzorgers aan mensen met dementie. De dementia-App helpt bij het ondersteunen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Het contact via de app bevordert bovendien de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven.

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: Eén op de vijf inwoners heeft kans om dementie te krijgen. Aangezien de gevolgen ingrijpend zijn voor zowel de patiënt, mantelzorger als omgeving zetten we hier de komende jaren vol op in. Zo stellen we onder andere voor (beginnend) dementerenden en hun mantelzorgers een dementia-app beschikbaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Zorg


Agenda, beeldbellen, foto’s

Mensen met een vorm van dementie hebben onder meer behoefte aan een dagritme en structuur. Met de Dementia-app kunnen mantelzorgers op afstand de agenda van de gebruiker bijhouden. Door middel van beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn. Ook is het mogelijk om, ter plekke of op afstand, samen een fotoalbum met dierbare herinneringen door te bladeren of een spelletje te spelen. In digitale tijdschriften biedt de app o.a. informatie over dementie, zorg en onderzoek. Meer informatie is te vinden op http://www.dementia-app.nl/

Aantal dementerenden stijgt

De komende jaren neemt het aantal dementerenden in Amstelveen, net als in de rest van Nederland, toe. Om er voor te zorgen, dat zij zo lang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs de ‘Aanpak Dementie 2014-2018’ vastgesteld. Wat kost de app, als u niet via de gemeente wil het gebruiken? U kunt de app gratis downloaden en 1 maand gratis proberen. Na 1 maand betaalt u slechts 10 euro per jaar. Download: App Store iOS en AndroidAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.