Bijgewerkt: 8 mei 2024

Gratis Energiefixers in Augustinuspark Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-03-2024

Na een succesvolle energiebesparende actie in de wijk Patrimonium bezoeken de Energiefixers nu de buurt Augustinuspark. De Energiefixer installeert indien nodig direct gratis energiebesparende materialen en geeft tips om energie te besparen.

Lage energielabels. De Energiefixers bellen aan bij woningen in het Augustinuspark met energielabel C, D, E, F, en G en een WOZ-waarde van € 608.000 of lager. De desbetreffende inwoners zijn per brief geïnformeerd dat de Energiefixers tot en met 9 maart 2024 door de buurt lopen en kunnen aanbellen. Ze herkennen de Energiefixers aan hun energiefixer-legitimatie en hun blauwe jas.

Foto Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2023)

Floor Gordon (D66), wethouder Duurzaamheid

Wijkaanpak succesvol. Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: “In Patrimonium was deze wijkaanpak een groot succes. In totaal zijn er 269 bezoeken afgelegd, waarbij naar schatting 131.571 kg CO2 per jaar is bespaard. Dat is te vergelijken met zo’n 265 retourvluchten naar Madrid. Er zijn bijvoorbeeld 804 ledlampen en 199 waterbesparende douchekoppen geïnstalleerd en de aanvoertemperatuur van de cv-ketel is in 141 woningen verlaagd. Dit zorgt voor een besparing op de energierekening en meer comfort.”

Maatregelen. Tijdens het huisbezoek voert de fixer verschillende klussen uit, zoals het installeren van radiatorfolie en tochtstrips. Ook krijgt de inwoner tips om energie te besparen wat meer inzicht geeft in het energieverbruik. De Energiefixer plaatst kosteloos producten tot een waarde van € 100. Een huisbezoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Zelf aanvragen. Inwoners die niet in deze straten wonen en moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen eenmalig een gratis Energiefixer aanvragen via https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen . Volg het laatste duurzame nieuws ook op Facebook en Instagram

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.