Bijgewerkt: 18 april 2024

Gratis cursus energiebesparing voor Vereniging van Eigenaren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-02-2022

In maart en april 2022 biedt de gemeente Amstelveen leden van Vereniging van Eigenaren gratis de cursus VvE's met Energie aan over het besparen van energie binnen een VvE. De cursus wordt gegeven door Synopel Architecten, die de uitdagingen van de energietransitie vertalen naar kansen voor het gebouw.

De cursus is bestemd voor bestuursleden en leden van VvE’s die actief aan de slag willen met verduurzamen en bestaat uit 3 bijeenkomsten met de volgende thema’s:

Technische aspecten en het maken van een plan; Juridisch aspecten, proces en financiën; Energiemix van de toekomst, zonnepanelen, overige onderwerpen. Daarnaast biedt de cursus veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tussen VvE’s.

Foto Amstelveen
(Bron Google Earth - 2021)

Luchtfoto van de zonnepanelen op het dak van het raadhuis van Amstelveen in juni 2021. Het is eigenlijk een voorbeeldproject voor de bestuursleden van de VVE's in de stad, hoe de energiekosten van hun gebouw te kunnen verlagen


Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Het proces van verduurzamen is bij VvE’s vaak een ingewikkeld en langlopend proces. Het Servicepunt Energieadvies is er om VvE’s te begeleiden tijdens de voorbereidingen en de uitvoer van energiebesparende projecten. Ook deze cursus met praktische informatie en tips kan VvE’s helpen om aan de slag te gaan.'

Data en locatie: VvE’s gebouwd vóór 1995 – maandag 7 en 21 maart en 11 april. Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen van 19.30-22.00 uur.

VvE’s gebouwd vanaf 1995 – donderdag 17 en 31 maart en woensdag 20 april. De Oude Veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer van 19.30-22.00 uur. NB: Mocht vanwege dan geldende coronaregels een fysieke locatie niet mogelijk zijn, dan wordt de cursus online gegeven.

Bij interesse kan er een e-mail gestuurd worden naar servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl o.v.v. ‘Cursus VvE’, naam en adres VvE en bouwjaar en aantal belangstellenden, waarna er eind januari een aanmeldingsformulier wordt gestuurd. Via bovenstaand e-mailadres kunnen ook vragen worden gesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.