Bijgewerkt: 21 februari 2024

Gratis filmavond in het Amsterdamse Bostheater voor het zorgpersoneel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-08-2021

Medewerkers van diverse zorginstellingen in Amstelveen en Amsterdam krijgen een gratis filmvoorstelling aangeboden door het Amstelveense college van Burgemeester en Wethouders en het Amsterdamse Bostheater. De gemeente en het theater zijn van mening dat het zorgpersoneel iets extra’s verdient vanwege hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis. Vorig jaar heeft het personeel van het Amstelland Ziekenhuis de kans gehad een gratis voorstelling te bekijken.

De geste komt voort uit de vraag van het Amstelveense college aan culturele instellingen die extra steun ontvingen uit het corona ondersteuningsfonds, om een tegenprestatie te leveren om medewerkers met cruciale beroepen te helpen in deze zware periode. 'Op deze manier willen we iets teruggeven aan de mensen die voor ons hebben klaargestaan in deze moeilijke tijd. Als gemeente hebben we financieel garant gestaan voor het Amsterdamse Bostheater, zodat zij overeind zouden blijven tijdens de coronacrisis. Ook de Amsterdamse wethouder Touria Meliani heeft zich hiervoor hardgemaakt en bij aangesloten. Het is prachtig dat het theater door tot twee keer toe een gratis voorstelling weg te geven iets terug kan doen' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Vlnr.: Touria Meliani (GroenLinks) wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam, Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amstelveen, Gwen Bakker zakelijk directeur en Ingejan Ligthart Schenk artistiek directeur van het Amsterdamse Bostheater op 8 april 2021 in het Bostheater


Ieder jaar brengt het Amsterdamse Bostheater gedurende de zomermaanden een nieuwe theaterproductie uit met een groots decor in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos. Hiernaast worden in samenwerking met Cinetree filmvoorstellingen gegeven. De zorgmedewerkers van verschillende Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen, waaronder VUmc, Brentano, Zonnehuisgroep en gezondheidscentra, ontvangen een uitnodiging voor de film Les Petits Mouchoirs (De kleine zakdoekjes) op woensdag 1 september 2021. De film is op een groot scherm te zien in het openluchttheater. Er zijn 750 gratis kaarten beschikbaar. Bij groot succes komt er een vervolg. Inloop: 20:00 uur. Start voorprogramma: +/- 20.30 uur. Start film: 21.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.