Bijgewerkt: 11 augustus 2022

Gratis filmavond voor zorgpersoneel in het Amsterdamse Bostheater

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-09-2021

De gratis filmavond die zorgmedewerkers van Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen op 1september 2021 aangeboden kregen van de gemeente Amstelveen en het Amsterdamse Bostheater was succesvol. Honderden zorgmedewerkers hebben genoten van een ontspannen avond in het groen.

De gemeente en het theater wilden iets terugdoen voor de zorgmedewerkers vanwege hun tomeloze inzet in deze zware periode. Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur bedankte de aanwezigen voorafgaand aan de voorstelling. 'We zijn ontzettend blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor de zorgmedewerkers die wij zo waarderen. Het is daarom mooi om te zien dat ze in zulke groten getale zijn gekomen. Kunst en cultuur brengen ontspanning, iets dat zij als geen ander kunnen gebruiken in deze tijd. Veel dank aan het Amsterdamse Bostheater en Hanna Verboom, oprichter van Cinetree. Deze avond smaakt naar meer. We gaan bekijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven.'

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Wethouder Herbert Raat (rechts) bedankte vlnr.: Aljoscha Wassenaar (team Cultuur gemeente Amstelveen) Hanna Verboom (oprichter Cinetree), Rubiah Balsem (team Cultuur gemeente Amstelveen) Gwen Bakker (Amsterdamse Bostheater) en Ingejan Ligthart Schenk (directeur Amsterdamse Bostheater) voor het organiseren van deze mooie avond


De gemeente Amstelveen heeft met steun van de gemeenteraad financieel garant gestaan voor het Amsterdamse Bostheater, zodat zij overeind zouden blijven tijdens de coronacrisis. Het college heeft het theater gevraagd om te kijken welke tegenprestatie zij zouden kunnen leveren om Amstelveners te helpen in deze moeilijke tijd. Dit heeft onder meer geresulteerd in deze gratis filmvoorstelling.

De zorgmedewerkers van verschillende Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen, waaronder VUmc, Brentano, Zonnehuisgroep en gezondheidscentra, hebben op groot scherm gekeken naar de film 'Les Petits Mouchoirs'. In samenwerking met Cinetree organiseert het Amsterdamse Bostheater iedere zomer diverse filmvoorstellingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.