Bijgewerkt: 25 mei 2024

Gratis ouderenlunch komt terug

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
16-06-2011

De jaarlijkse gratis Chinese lunch voor Amstelveense 75-plussers komt, na jaren weg te zijn geweest, weer terug. De traditie had gedurende een deel van de jaren '90 en een aantal jaren in de huidige eeuw jaarlijks plaats in het voormalige Chinese restaurant 'Jasmijn Garden' aan de Amsterdamseweg.

Door sloop van het restaurant kwam er langzamerhand een einde aan. Nog twee jaar werd de lunch op een andere plek gehouden, maar toen stopte de bij 75-plussers geliefde traditie. De grondgedachte van de Chinese gemeenschap om de gratis lunch mogelijk te maken was en is ouderen te bedanken voor hun grote bijdrage aan de totstandkoming van de huidige maatschappij.

jasmijn Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

Chinees Taiwanees restaurant Jasmijn. Het restaurant lag aan de Amsterdamseweg. Sinds 2006 heeft haar deuren gesloten, omdat op de plaats van restaurant een hotel zou verrijzen. 5 jaar na dato staat er nog steeds geen hotel


Opgepakt

Gemeente en enkele van de initiatiefnemers van destijds hebben de organisatie van de lunch nu weer opgepakt. Op het verzoek van Jane Lo (eigenaresse van het restaurant Jasmijn Garden) en journalist Hans de Bie om het restaurant van het Amstelveense raadhuis voor twee lunches op een vrijdagmiddag beschikbaar te stellen, reageerde wethouder Jacqueline Koops (welzijn, CU) spontaan en instemmend. Ook door Henk Fokkink, gemeenteraadslid voor de lokale ouderenpartij OCA, is alle medewerking toegezegd.

Het hernieuwde initiatief wordt ook gesteund door Cardanus. Bij de organisatie van de vroegere lunches was de toenmalige SWO (Stichting Welzijn Ouderen) zeer actief betrokken. Dat was de reden dat initiatiefnemer De Bie via Marjolein van Scheppingen van Cardanus contact zocht met Vita, de huidige organisatie voor het welzijn van ouderen. Ook zij participeren in de lunch. De lokale ouderencentra zullen tijdig over de lunchbijeenkomsten worden geïnformeerd.

Voorjaar

Binnenkort heeft een eerste gedachtewisseling plaats tussen wethouder Koops, raadslid Fokkink, Sonja de Kruyff van Vita, Jane Lo namens de sponsorende Chinese gemeenschap in Amsterdam en Hans de Bie. De eerste gedachten over een datum voor de twee gratis ouderenlunches gaan uit naar het eerstkomende najaar.

Bij vorige lunches gold de maaltijdbijeenkomst ook voor contactmoment tussen gemeenteraadsleden en ouderen. Om die reden werd het eten en de drank door een aantal Amstelveense politici aan ouderen geserveerd. Zij waren eveneens beschikbaar voor vragen. Ook dat is nu weer de bedoeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.