Bijgewerkt: 16 juni 2024

Gratis proeflessen bij de 40 jarige Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
26-08-2013

De jarige Volksuniversiteit Amstelland opent het nieuwe seizoen aan het Stadsplein met een feestelijke week vol gratis proeflessen, van 2 tot en met 7 september 2013.

40 jaar geleden in 1973 startte Stichting Volksuniversiteit Amstelland als zelfstandige organisatie, nadat zij tien jaar als onderdeel van Volksuniversiteit Amsterdam actief was geweest. Nu - 40 jaar later - is de organisatie uitgegroeid tot een educatief centrum, dat cursisten vanuit de gehele regio trekt door haar brede aanbod van activiteiten.

Voor praktisch het gehele cursusaanbod zijn er in de komende week kennismakingsmomenten, proeflessen, intakespreekuren en informatie stands. Het gehele programma is te zien op www.vu-amstelland.nl .

Zaagtand Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 1966)

De Zaagtand, waar ook de Volksuniversiteit was begonnen in de jaren 1960


Het gebouw werd in 1987 werd geopend. Al in 1973 werd de Volksuniversiteit officieel opgericht en was te vinden in de zogenaamde Zaagtand (zie ook de foto's, rubriek Stadshart) en later in diverse scholen.

Volksuniversiteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 1966)

Het gebouw van de Volksuniversiteit in de jaren 1990 aan het Handelsplein naast de Stadstuinen


Volksuniversiteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

De ingang van de Volksuniversiteit Amstelland in 2007


Volksuniversiteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De ingang van de Volksuniversiteit Amstelland in augustus 2013


Het pakket van cursussen wordt steeds uitgebreider. Begon het met creatief- en taal cursussen, heden ten dage is dit uitgebreid tot zo'n 500 cursussen per jaar, waaronder fotografie en wijnproeven. Sommige cursussen worden opgezet en weer afgeschaft vanwege te weinig animo, zoals Hongaars, of mandala tekenen.

Volksuniversiteit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De ingang van de Volksuniversiteit Amstelland aan het Stadsplein 97 in augustus 2013


Bijna alle cursussen worden 's avonds gegeven. Het is de bedoeling, dat er meer activiteiten overdag gaan plaatsvinden. Sinds de bouw van het Stadshart heeft de Volksuniversiteit in een deel van de zogenaamde Cultuurstrip een eigen pandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.