Bijgewerkt: 3 maart 2024

Gratis rookmelders tijdens Brandpreventieweek 2008

Nieuws -> Brandweer

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2008

Op vrijdag 17 oktober 2008, vanaf 9 uur deelt burgemeester Van Zanen de eerste rookmelders uit in winkelcentrum Westwijk aan iedereen die meewerkt aan een korte enquête over brandveiligheid.

De actie is onderdeel van de nationale brandpreventieweken. Onder het motto 'rookmelders redden levens!' geeft de brandweer voorlichting over brandveiligheid in eigen huis.

Rookmelder Amstelveen
(Brandweer - 2008)

De flyer van de Brandpreventieweek 2008


Na Westwijk gaat de tocht van brandweer en medewerkers van de gemeente verder langs de winkelcentra Kostverlorenhof, Middenhoven, Groenhof en Bankrashof.

De Nationale brandpreventieweek besteedt dit jaar opnieuw aandacht aan de aanschaf en onderhoud van rookmelders. Het blijkt dat nog teveel huishoudens het voordeel van rookmelders niet kennen of hun rookmelders niet of onvoldoende onderhouden.

Op zaterdag 25 oktober 2008, de Nationale Rookmelderdag, bezoeken brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting 50 woonadressen in Nederland. Wie een werkende rookmelder in huis heeft maakt kans op een hoofdprijs van 250 gratis staatsloten of vier prijzen van 100 gratis staatsloten.

Kijk voor meer informatie op www.rookmelders.nu.

Wat is een rookmelder?

Een rookmelder (soms brandmelder genoemd) is een apparaat dat alarm slaat na detectie van rookdeeltjes (aërosols), die kunnen wijzen op een (beginnende) brand. Een rookmelder kan een zelfstandig apparaat zijn, maar steeds vaker zijn rookmelders verbonden met een alarmsysteem.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.