Bijgewerkt: 8 mei 2024

Gratis verduurzamingsadvies voor 400 woningen met label G

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2023

400 eigenaren van een woning met energielabel G in Amstelveen kunnen gebruikmaken van een gratis verduurzamingadvies aan huis. Naast het advies ontvangt de woningeigenaar ook een vrijblijvende prijsindicatie. Als de inwoner daarmee akkoord gaat, komt het uitvoerende bedrijf op afspraak om de definitieve prijs te bepalen.

De gemeente biedt dit gratis verduurzamingsadvies op maat, omdat veel inwoners het lastig vinden om te beginnen met verduurzamen. Floor Gordon (D66), wethouder Duurzaamheid: 'Een huis met energielabel G is energieverspillend, wat leidt tot hoge kosten. Op deze manier helpen we inwoners met het meest ongunstige energielabel met het verduurzamen van hun woning. Door naast het advies ook inzicht te geven in de kosten en opbrengsten hopen we de drempel om te starten met energie besparen te verlagen.' Als deze aanpak succesvol is wordt het project uitgebreid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Persoonlijk verduurzamingsadvies. De 400 woningeigenaren met energielabel G hebben een brief van de gemeente ontvangen met de uitnodiging om mee te doen. Ze plannen zelf een afspraak in met de adviseur via energieloketamstelveen.nl. Bij het maken van de afspraak moet de inwoner aangeven of er al verduurzaamd is. Als dit het geval is komt de inwoner niet in aanmerking voor deze actie. Tijdens de afspraak bespreekt de adviseur de wensen van de woningeigenaar voor het verduurzamen van hun woning. Vervolgens krijgt de bewoner advies welke duurzame stappen het beste passen bij de zijn of haar woning. Ook neemt de adviseur rekenvoorbeelden mee om te laten zien wat de maatregelen kosten en opleveren. 

Prijsindicatie verduurzaming. Na het adviesgesprek ontvangt de inwoner van het Energieloket Amstelveen een vrijblijvende prijsindicatie voor bijvoorbeeld isolatie-, zonnepanelen- of een warmtepomp. De mogelijke subsidies zijn hierin meegenomen. Als de inwoner akkoord gaat met de vrijblijvende prijsindicatie, komt het uitvoerende bedrijf op afspraak langs om de definitieve prijs te bepalen en stapt de gemeente er tussen uit. Meer weten: Gratis Advies aan Huis Energielabel G Regionaal Energieloket Volg het laatste duurzame nieuws ook op Facebook en Instagram



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.