Bijgewerkt: 29 maart 2024

Gratis webinar over Middelnederlandse literatuur

Nieuws -> Taal

Bron: Taalpost
10-11-2017

De Universiteit Antwerpen kwam deze week met een mooie verrassing voor iedere taalliefhebber: een gratis internetcursus Middelnederlandse literatuur. 35 deskundigen uit Vlaanderen en Nederland hebben eraan meegewerkt en 25 van hen verschijnen ook voor de camera, die daarnaast inzoomt op tal van fraaie handschriften uit de Middeleeuwen. Ook voor de taal van de Middeleeuwen is volop aandacht in deze fraai vormgegeven cursus.



In dit college staan de vroegste taalstadia van het Nederlands centraal. Onderwerpen als grammatica, spelling en uitspraak komen aan bod. Een glansrol is tevens weggelegd voor het bekende Hebban olla vogala-versje, wat regelmatig wordt aangeduid als het oudste stukje Nederlands, dat is overgeleverd. Lees verder op de website en bekijk de thema’s van dit leuke webinar: Oud en Middelnederlands

Middelnederlands? Het Middelnederlands is een voorloper van de moderne Nederlandse taal. Het werd tussen 1200 en 1500 in het huidige Nederlandse taalgebied gesproken. Middelnederlands was de opvolger van het Oudnederlands. Het Noord-Middelnederlands wordt ook wel Diets genoemd, vooral door niet-taalkundigen. Verder bestaan ook Vlaams en Brabants in deze talengroep.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.