Bijgewerkt: 26 mei 2024

Gratis wekelijks uurtje wandelen in de natuur

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Gezond Natuur Wandelen
01-05-2024

Samen wandelen is gezelliger dan alleen! Daarom brengt Stichting Gezond Natuur Wandelen in heel Nederland buurtgenoten samen met een gratis wekelijks uurtje wandelen in een rustig tempo. Altijd in de natuur of het groen van de stad. Dat zorgt voor mooie ontmoetingen, met elkaar én met de natuur.

Natuurmomentjes. Een vast onderdeel van onze wandelingen is het ‘natuurmomentje’. Deze natuurmomentjes worden verzorgd door onze gemotiveerde vrijwilligers. “In deze tijd staan we bijvoorbeeld stil bij bomen en planten die in bloei komen”, vertelt wandelbegeleider Corrie. “Vooral tijdens de lente is er ontzettend veel moois te zien buiten!” De natuurmomentjes dragen bij aan een gevoel van natuurverbondenheid. En mensen die zich verbonden voelen met de natuur, voelen zich ook gelukkiger, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Gezond Natuur Wandelen - 2024)

Buurtgenoten samen met een gratis wekelijks uurtje wandelen in een rustig tempo

Gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen. Inmiddels wandelt Gezond Natuur Wandelen op meer dan 100 locaties door heel het land. Het zijn veelal hechte groepen die al jaren met elkaar wandelen en waarbij steeds meer nieuwe buurtgenoten aanhaken. Onze wandelaars vinden (buiten) bewegen belangrijk, maar blijven vooral meelopen vanwege de gezelligheid. Ook drinken de wandelaars, voor wie dat wil, na afloop een kopje koffie met elkaar. “Buurtgenoten ontmoeten, bewegen en de mooie natuur ervaren… Ik zou geen betere start van de week kunnen verzinnen!” – Petra, wandelaar

Wandelt u gezellig mee? Op meer dan 100 locaties door heel Nederland sluiten steeds meer buurtgenoten aan. Op een vaste plek en tijd in de buurt. In een rustig tempo, want iedereen is welkom. Wandel gezellig mee met één van de gratis wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen! Als wandelaar of als vrijwillige wandelbegeleider. Vind een wandeling in de buurt op www.gezondnatuurwandelen.nl. De gratis wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen worden mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Brentano’s Steun des Ouderdoms en Zorg en Zekerheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.