Bijgewerkt: 29 maart 2023

Groene oase in het Stadshart op het dak van de Bijenkorf Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveenweb/Bijenkorf
15-07-2017

In het kader van 'Let's Bee Kind' is van 14 t/m 23 juli 2017 het dak van het warenhuis de Bijenkorf Amstelveen en Eindhoven omgetoverd in een groene oase van geuren en kleuren. In Amstelveen loopt de weg naar de daktuin vanaf de bovenste etage, via fleurig beplakte klapdeuren, waar een dame in een vrolijke bloemenjurk de bezoekers opwacht. Na de klapdeuren loopt het pad via de ietwat rommelige bevoorradingsgang.

Daar om de hoek via een 'graspad' gang langs de daktuin, waar alle medewerkers van elke maand van het jaar in een foto-rij aan de wand hangen. Wandelend door een als een soort doolhof opgestelde plantenbakken op de daktuin aangekomen, ziet het er prachtig uit. Tijdens het bezoek van de redactie scheen de zon en de bezoekers die er waren, genoten van de mooie tuin. Overal stonden plantenbakken met bloeiende planten, waar, zoals de opzet ook was, een groot aantal bijen de bloemen bezochten, dus de naam Bijenkorf is inderdaad waargemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Tussen de flats is er genoeg plaats voor de tuin van de Bijenkorf


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het is even wennen, een met (kunst)gras bedekte bio-tafel


Ook waren er twee kassen opgesteld, maar niet met planten. Daar kon de bezoeker een drankje, of anderszins kopen en dit nuttigen aan één van de met gras en plantjes bekleedde tafels. In één van de kassen stond een dame in een bijzonder leuke japon met bloemen, waardoor ze haast niet opviel tussen al het groen en de bloemen. Een zeer bijzondere ervaring deze daktuin en wat de redactie betreft, mag de Bijenkorf elke zomer op deze wijze voor de bijen zorgdragen. De Rooftop Garden is elke dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De daktuin van de Bijenkorf is inderdaad een oase in het stenen Stadshart van Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Zoals in een echte bijenkorf, zijn er ook bijen te vinden op de bloemen in de daktuin van het warenhuis


Het programma in Amstelveen:

Sunny Cords - 14 t/m 23 juli; Tasting il Miogusto - 15 juli; MAC 123 - 16 juli;

Mylou Frencken - 16 juli; Tony's Chocolonely - 19 juli; Tasting Neolea - 20 juli; Agropošta - 22 juli. Adres: De Bijenkorf Amstelveen Galerij 152, 1181 ZS Amstelveen. 1ste etage, via afdeling Lingerie. Lees meer over het programma van Rooftop GardenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.