Bijgewerkt: 22 september 2021

Groot ondernemerscongres MKB Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
02-02-2006

MKB Amstelland houdt dinsdag 7 februari 2006 een groot ondernemerscongres in Congrescentrum Amstelveen aan het Sandbergplein, waarbij de uitkomsten van het rapport 'Ondernemersklimaat Amstelland' worden gepresenteerd. De belangstelling vanuit ondernemers is naar verwachting groot.

MKB Amstelland werd vorig jaar opgericht onder voorzitterschap van oud-wethouder Casper Stevens en na een krachtige kick-off is, vooral achter de schermen, flink aan de weg getimmerd. Specialisten van MKB Nederland bogen zich inmiddels ruimschoots over de grootste pijnpunten voor ondernemers. Nu is het tijd om wat te laten zien, vindt Stevens.

„We wil­len niet alleen met feiten komen, maar vooral met concrete oplossingen," aldus de politieke pitbull, die een halt wilt toeroepen aan de problemen waar ondernemers mee te kampen hebben.

De moeilijke wisselwerking tussen ondernemers en (lokale) overheid is een voorbeeld van onnodig ondernemersleed. Vorige week meldde deze krant al dat het MKB het project 'Stopwatch' invoert, waarbij de lokale overheid een fictieve boete krijgt, als zij niet tijdig aanvragen van ondernemers behandeld.MKB-bestuurder Cathelijne Martin heeft het project onder haar hoede.

De reactie van de Amstelveense wethouder Tiemessen op het project was volgens MKB-regiomanager Ireen Boon-Hardenbol enthousiast. ,,We willen de problemen die bij ondernemers leven inzichtelijk maken. Het project is een voorbeeld van een concrete maatregel," zegt Boon-Hardenbol, sinds de oprichting van de Amstellanddivisie een goed geoliede tendum met Stevens. Samen weten ze als geen ander waar de (hoofd-)pijn bij ondernemers zit, maar óók waar de hoofdpijn van de gemeente zit.

De kunst is om de juiste aspirine toe te dienen - en het MKB heeft vele soorten in huis. Door de schaalgrootte van de organisatie wordt gretig gebruik gemaakt van de expertise - en daar ligt de kracht van MKB Amstelland.

Dat zal blijken tijdens het congres, waar niet alleen de grootste knelpunten weer worden gegeven, maar ook oplossingen worden aangedragen op een aantal belangrijke ondernemersvlakken, zoals bereikbaarheid en parkeren.

Een strak programma, waarbij veel deskundigen hun visie zullen geven, moeten leiden tot een inzichtelijke avond, waar ondernemers ook daadwerkelijk iets aan hebben.

Meer informatie over het congres op dinsdag 7 februari 2006 (19.30 uur): MKB Amstelland
of e-mail info@mkbamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.