Bijgewerkt: 22 februari 2024

Groot onderhoud aan de Kaagbaan februari-april 2024

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol NL
08-02-2024

Nog iets meer dan een week en dan begint het groot onderhoud aan de Kaagbaan op Schiphol. Van 19 februari tot en met 25 april 2024 zijn we hard aan het werk om de baan een flinke opknapbeurt te geven. Als omwonende van Schiphol kun jij dit de komende tijd merken. Wil je weten wat het baanonderhoud precies inhoudt en waar we meer vliegtuigen verwachten? Blijf op de hoogte.Versnelde CO2-reductie nodig. Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en onderzoeksbureau CE Delft hebben in opdracht van Schiphol onderzocht wat er nodig is om de CO2-uitstoot van de luchthaven in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. De uitkomst? Minimaal 30 procent CO2-reductie ten opzichte van 2019. En zo willen we dat bereiken.

Vervanging Oude Haagsebrug. BAM Infra Nederland is eind januari begonnen met de werkzaamheden voor het vervangen van de Oude Haagsebrug. De 90 jaar oude brug over de Ringvaart bij Badhoevedorp verkeert in slechte staat en daarom komt er een nieuw exemplaar voor in de plaats. De klus is naar verwachting in oktober afgerond. In de tussentijd rijden de bussen die normaal de brug gebruiken om via de A4. Lees meer over dit project.

Krimp per 1 november onwaarschijnlijk. Het plan van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om vanaf 1 november 2024 minder te vliegen van en naar Schiphol is waarschijnlijk niet haalbaar, zo heeft hij laten weten. Volgens de minister vragen de voorgeschreven processen en procedures om dit te regelen, de zogenaamde Balanced Approach, meer tijd. Benieuwd hoe dit ook alweer zat? Je leest het hier.

Vooruitblik vliegverkeer 12 – 18 februari. De komende week verwachten we gemiddeld zo'n 1.240 vluchten per dag op Schiphol. Tijdens de rest van februari en begin maart neemt het gemiddeld aantal vluchten dat dagelijks start en landt op de luchthaven naar verwachting nog iets verder toe. Check de vooruitblik voor komende week.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.