Bijgewerkt: 30 juni 2022

Grote culturele bazaar tijdens het Stadspleinfestival Amstelveen 2016

Nieuws -> Stadshart

Bron: Communicatie Stadspleinfestival
09-06-2016

Het jaarlijkse Stadspleinfestival Amstelveen is dit jaar in het laatste weekend van juni. Op zondag 26 juni 2016 van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het wordt één grote culturele bazaar met een aansprekende informatiemarkt, veel workshops en presentaties van lokale en regionale culturele projecten en talenten. Het programma is een afspiegeling van het brede aanbod, dat de culturele instellingen te bieden hebben.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Stadsplein Amstelveen tijdens het Stadspleinfestival in 2014


Buiten op het Stadsplein wordt een culturele parade gecreëerd met workshops in tenten, een DJ bus en een informatiemarkt. Op een centraal podium staat een mix van plaatselijk talent en professionele singer- songwriters gepland. Verder een diversiteit aan straattheater. Het Stadsplein wordt verder aangekleed met gezellige kleine terrasjes, picknickbanken en foodtrucks. Op twee podia staan allerlei slagwerkgroepen, strijkorkesten, Harmonie orkest, musicalgroepen, big bands en koren. De band Kurt Rosa, die in mei de popprijs Amstelland won, treedt om 15.30 uur op.

Foto Amstelveen
(Bron Communicatie Stadspleinfestival - 2016)

De flyer van het Stadspleinfestival Amstelveen 2016


Er staan allerlei bussen op het plein met presentaties van de voice factory, ensembles van de muziek- en dansschool, DJ workshops voor kinderen en volwassenen en de quizbus van de bibliotheek met de Familiequiz; wat weten u en uw gezin over Amstelveen, cultuur en boeken. Of test, wat je voelt bij kunst in de pagode van het Cobra Museum, of beproef je geluk bij het Rad van Fortuin in de cultuur pagode. Ook in de gebouwen is van alles te doen. De Volksuniversiteit presenteert haar nieuwe programma in een eigen pagode en het poppentheater organiseert de rijdende huiskamer, de parade en beren op de weg. Voetjes van de vloer kan in de zweefmolen voor kinderen.

De opening van de expositie amateurkunst in de Kunstuitleen, optredens van o.a. het Pauluskoor, het Amstel gospel koor en de Concertina’s in de muziek- en dansschool en muzieksessies in het P60 café. Verder is er een culturele informatiemarkt. Stadsdichter Matthijs den Hollander zal op geheel eigen wijze deze dag presenteren. Het meest actuele programmaoverzicht staat op de website www.stadspleinfestival.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.