Bijgewerkt: 25 juni 2022

Grote ontruimingsoefening bij SVB in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-10-2009

Op woensdag 7 oktober 2009 heeft een grote ontruimingsoefening plaats gevonden bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. De ontruiming vond plaats in het kader van de Landelijke Brandpreventieweken. Burgemeester Van Zanen gaf, samen met de heer Erry Stoové voorzitter Raad van Bestuur de aftrap voor de oefening. De oefening is een gezamenlijke actie van de gemeente Amstelveen, brandweer Amsterdam-Amstelland, politie en het bedrijf.

SVB Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen drukt op de alarmknop, de oefening kan beginnen


De oefening startte om 9.30 uur. Het alarm ging af en medewerkers werden verzocht het pand zo snel mogelijk te verlaten. Ook de brandweer rukte uit. De oefening verliep voorspoedig. Binnen 8 minuten stonden de ongeveer 800 medewerkers van het bedrijf buiten.  Ontruiming is het thema van de Landelijke Brandpreventieweek omdat uit onderzoek blijkt, dat een groot aantal organisaties geen jaarlijkse ontruiming oefent.

Daarom voert de brandweer van 1 tot 20 oktober campagne, om werknemers te stimuleren elk jaar een ontruimingsoefening te houden. De gemeente zorgt ervoor, dat bedrijven in Amstelveen informatie ontvangen over hoe je als bedrijf moet ontruimen. Voor alle bedrijven is het belangrijk, dat zij jaarlijks een ontruimingsoefening houden.

Ontruimen voorkomt, dat mensen in een onveilige situatie terechtkomen. Bijvoorbeeld bij een brand, een gaslekkage of een ongeval met gevaarlijke stoffen. Een ontruiming verloopt volgens een vastgestelde procedure, zodat iedereen het gebouw op een veilige manier verlaat. Meer informatie: www.ontruimenmoetjeoefenen.nl of www.brandpreventieweek.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.