Bijgewerkt: 5 december 2022

Grote plannen studentenwijk Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Nachshon Rodrigues Pereira
08-01-2008

In de laatste weken van 2007 zijn de nieuwe plannen van DUWO voor de wijk Uilenstede bekend geworden. Deze plannen zullen een enorme invloed hebben op de wijk zoals die nu is. Er zullen nieuwe woontorens gebouwd worden en er zullen honderden bestaande woningen in de huidige vorm verdwijnen.

Inmiddels mogen de bewoners van Uilenstede - vooral studenten - zich over deze plannen uitlaten in de inspraak. De PvdA-fractie uit Amstelveen, die uiteindelijk de plannen zal moeten goedkeuren/afkeuren, heeft daarom speciaal voor alle bewoners een informatieavond opgezet. Op deze avond krijgen de bewoners alle ins & outs, kunnen ze in debat en kunnen ze hun mening direct afleveren bij de fractie en de verantwoordelijke wethouder.

Café Uilenstede  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Café Uilenstede


De avond in Café Uilenstede op woensdagavond 9 januari 2008 zal om 20:00 beginnen, met inloop vanaf 19:30. Alle aanwezigen krijgen een consumptiebon waarmee zij zich kunnen bedienen van spraakwater.

Programma van de avond 'Uilenstede laat je horen!':

19:30 inloop

20:00 Powerpoint-presentatie van Sandra van Mierlo, namens gemeente Amstelveen

20:20 Vragen aan Sandra van Mierlo

20:30 Het verhaal van DUWO, belicht door Jan Benschop, algemeen directeur DUWO.

20:40 Vragen aan DUWO

20:50 Debat aan de hand van enkele stellingen.

21:15-22:00 Informele gedeelte, waarin de studenten persoonlijk in gesprek kunnen met DUWO, de gemeente en de fractie.

De avond zal aan elkaar gepraat worden door Rob Doeve, directeur van het taalcentrum VU. Hij zal een korte inleiding geven, het debat leiden en voorzichtige conclusies trekken.

Hoe meer studenten er op komen dagen hoe groter de invloed op het verdere verloop van het project zal zijn, we hechten veel waarde aan de input.

Nachshon Rodrigues Pereira

Raadslid PvdA-Amstelveen

Externe links: Herstructurering en nieuwbouw in Uilenstede, Concept NvU Uilenstede Oost pdfAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.