Bijgewerkt: 4 maart 2024

HCC!genealogie bijeenkomst over het kadaster

Nieuws -> Informatief

Bron: HCC!genealogie
03-02-2012

Op zaterdag 25 februari 2012 vanaf 10.30 uur houdt de HCC!genealogie weer haar Algemene Landelijke Bijeenkomst. Op het programma staan twee lezingen; een over het genealogische programma Genealogica Grafica en de ander over het kadaster.

's-Morgens belicht Tom de Neef 'Genealogica Grafica', een onafhankelijk programma gericht op de grafische presentatie van stambomen op het internet. De Neef zal een aantal onderwerpen onder de loep nemen zoals de detectie van registratiefouten, de analyse van inteelt en hoe een weergave van geografische spreiding van een familie te bewerkstelligen.

kadaster Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een kopie vanuit het kadaster van de Gemeente Nieuwer-Amstel. Op dit deel ziet u de Middelpolder in 1964, waar veel gebouwen en boerderijen plaats moesten maken voor de Beneluxbaan


's-Middags geeft Gijs Sterks een lezing over het ontstaan en de inhoud van het eerste Kadaster in 1832. Hij zal de achtergrond en omvang van het toenmalige project uit de doeken doen. Ook komen zaken aan de orde als de kadastrale overzichtskaarten en minuutplannen, sporen in het landschap en de OAT's (Oorspronkelijke Aanwijzende Tafel der grondeigenaren).

Informatie uit het kadaster biedt aantrekkelijke meerinformatie over de bezittingen van een familie en geeft een leuke en soms verrassende aanvulling op de familiegeschiedenis. De bijeenkomst wordt gehouden in het Kerkelijk Centrum 'De Brug' Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort.

HCC: de grootste computervereniging van Europa

Met ruim 115.000 leden is HCC de grootste computervereniging van Europa. Leden van HCC ontvangen informatie en advies op het gebied van computergebruik door middel van een website, een ledenblad, nieuwsbrieven en bijeenkomsten, trainingen en workshops door heel het land. Meer informatie over hcc!genealogie is te vinden op http://genealogie.hcc.nl  en op www.twitter.com/hccgenealogieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.