Bijgewerkt: 30 juni 2022

HWC-leerlingen in actie voor Serious Request

Nieuws -> Sociaal

Bron: Rode Kruis Amstelveen
14-12-2012

Volgende week 18 december 2012 start de 9de editie van radio 3 FM met de actie Serious Request. 3 DJ's van radio 3 FM sluiten zich ook dit jaar weer een week op in het fameuze Glazen Huis, dit jaar in Enschede, om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het thema van 2012 is het tegen gaan van babysterfte in de wereld.

3fm Amstelveen
(Bron 3fm - 2012)

De flyer van de Serieus Request actie 'Lets hear it for the babies'


Met name in Afrika en Zuid Oost Azië is de sterfte onder baby’s enorm groot. De actie draagt de naam 'Lets hear it for the babies'. Veel scholen, bedrijven en particulieren haken aan bij deze actie en zijn een eigen geldinzamelingsactie gestart. Zo ook 2 leerlingen van Het Hermann Wesselink College in Amstelveen. Tijdens hun maatschappelijke stage bij Rode Kruis Amstelveen proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Het Rode Kruis ondersteunt dit project niet alleen landelijk, maar ook via de Rode Kruis afdeling in Amstelveen. Van 18 tot 22 december zal geld worden ingezameld ten behoeve van deze actie. U zult gedurende die dagen de leerlingen met onze collectebussen tegenkomen op dinsdag 18 december in het Stadshart, woensdag bij Middenhoven, donderdag in het ziekenhuis en winkelcentrum Groenhof en vrijdag op de markt in Stadshart. Op deze sympathieke wijze geven zij invulling aan hun verplichte maatschappelijke stage.

Rode Kruis Amstelveen
(Foto Rode Kruis Amstelveen - 2012)

Lars en Martijn leerlingen van het HWC gaan collecteren voor Serious Request met de flyer in de hand


Komt u de collectanten niet tegen: u kunt ook een bedrag overmaken op rekeningnummer 30.12.13.605 ten name van het Rode Kruis Amstelveen onder vermelding van Serious Request 2012.  Het resultaat van de collecte wordt in principe door de gemeente verdubbeld. De leerlingen zullen het eindbedrag zelf bij het Glazen Huis in Enschede overhandigen.

Oude mobieltjes gezocht!

Naast bovengenoemde actie loopt er nog een actie, waarbij niet langer gebruikte mobieltjes kunnen worden ingeleverd in de week van 17 december 2012 bij het Rode Kruis op het Hueseplein tussen 09.00 en 12.00 uur (ook op zaterdag). Zoals bekend, zit er in oude mobieltjes nog veel waardevol materiaal voor hergebruik. Ook de opbrengst hiervan komt ten goede aan de actie 'Lets hear it for the babies'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.